DOLAR
34,14 -0,05%
EURO
37,96 0,05%
ALTIN
2.885,4 -0,07%
BITCOIN
2.159.546,85 0,21%

BM Geleceğin Zirvesi'nde Barış Vurgusu

Avustralya Dışişleri Bakanı Wong, BM Geleceğin Zirvesi'nde barış için uluslararası iş birliğinin önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 23:09
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 23:09

BM Geleceğin Zirvesi'nde Barış Vurgusu

Avustralya Dışişleri Bakanı Wong'un Açıklamaları

Birleşmiş Milletler (BM) Geleceğin Zirvesi'nde konuşan Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, dünya genelinde yaşanan barış sorunları için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini savundu. Wong, Ukrayna, Gazze ve Sudan gibi bölgelere değinerek, avustralyalıların bu bölgelerde barışı sağlama konusundaki düşüncelerinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Wong'un Eleştirileri

Wong, BM ideallerinin yeterince uygulanmadığını belirterek, "Ortak zorluklarımız giderek artıyor, ancak BM sistemine olan güven azalıyor," dedi. Wong, meydana gelen sorunlara tüm ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yanıt verilmesi gerektiğini vurgulayarak, BM içinde reform ihtiyacının altını çizdi.

2030 Hedefleri ve İklim Değişikliği

Penny Wong, gelecek yıllarda sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada geride kalındığını belirtti. Avustralya'nın Pasifik ada ülkeleri ile birlikte iklim değişikliği konusunda atılımlar yapacağını vurguladı. Wong, bu yıl içerisinde Japonya ile birlikte Asya Kalkınma Bankası'na 492 milyon dolarlık bir yardım taahhüdünde bulundu.

Yeni Zelanda'nın Mesajı

Yeni Zelanda BM Daimi Temsilcisi Carolyn Schwalger, BM Geleceğin Zirvesi'nde bu kurulda sürdürülebilir kalkınma ve insan haklarının önemine dikkat çekti. Schwalger, ülkelerin uluslararası gerilimler karşısında birlik içinde çalışması gerektiğini belirtti.

Schwalger, "Fikir birliği yalnızca kendiliğinden oluşmaz; liderlik ve sıkı çalışma ile inşa edilmelidir," diyerek, BM Güvenlik Konseyi’nde daha güçlü reform ifadeleri duymak istediklerini ifade etti.