DOLAR
34,04 0%
EURO
37,78 0,08%
ALTIN
2.797,15 0,15%
BITCOIN
2.108.462,47 -2,76%

BM: Gazze'deki Tahliye Emirleri İnsani Krizi Derinleştiriyor

BM, İsrail'in Gazze'deki tahliye emirlerinin bölgenin yüzde 85'ini etkilediğini duyurarak insani durumu eleştirdi.

Yayın Tarihi: 16.09.2024 21:10
Güncelleme Tarihi: 16.09.2024 21:10

BM: Gazze'deki Tahliye Emirleri İnsani Krizi Derinleştiriyor

BM: Gazze'deki Tahliye Emirleri İnsani Krizi Derinleştiriyor

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze'deki çeşitli bölgeler için verdiği tahliye emirlerinin ciddi insani sonuçları olduğunu bildirdi. Bugün yapılan basın toplantısında BM Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail'in Gazze'de toplamda 55 farklı yer için tahliye talimatı verdiğini ve bu emirlerin Gazze'nin %85'ini kapsadığını açıkladı.

Yerinden Edilme ve Sosyal Koruma Sorunları

Dujarric, yerinden edilen ailelerin birbirinden ayrılmasının ciddi sosyal sorunlara yol açtığını vurguladı. Bu durumun özellikle kadınlar ve çocuklar için sosyal koruma mekanizmalarını zayıflattığını belirtti.

İnsani Yardımlar Üzerindeki Etki

İlgili tahliye emirlerinin, insani yardımlar üzerinde önemli bir etki yarattığını ifade eden Dujarric, Gazze'deki yaşam koşullarının gün geçtikçe zorlaştığını söyledi. Dujarric, 'Bu, insanlara yaşamaları için çok az seçenek bırakıyor. Gazze'de güvenli hiçbir yer yok,' dedi.

Tulkerim Mülteci Kampı'ndaki Yıkımlar

Dujarric, BM ekiplerinin Tulkerim Mülteci Kampı'ndaki yıkımları incelediğini ve büyük hasar tespit ettiklerini bildirdi. Yaklaşık 500 yapının, çoğunluğu omuzdan atılan patlayıcılar nedeniyle yok edildiğini ve yaklaşık 200 kişinin yerinden edildiğini aktardı.

BM'nin Endişeleri ve Çağrıları

Dujarric, Batı Şeria'da kullanılan ölümcül savaş taktikleri konusunda derin endişe taşıdıklarını dile getirerek, BM’nin ateşkes talebini yineledi. Ayrıca, Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 649 sayfalık listenin, öldürülen sivillerin ağırlığını gösterdiğini ve bu durumda kadınlar ve çocukların en büyük mağdurlar olduğunu belirtti.