DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.150.804,11 -0,41%

BM: Gazze'deki Tahliye Bölgelerindeki Zorlu Koşullar

BM, Gazze'deki tahliye bölgelerinde birçok kişinin zorlu şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 06.08.2024 20:55
Güncelleme Tarihi: 06.08.2024 20:55

BM: Gazze'deki Tahliye Bölgelerindeki Zorlu Koşullar

BM'den Gazze'deki Tahliyeler Hakkında Açıklama

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Gazze'de yüksek düzeydeki güvensizlik nedeniyle birçok kişi, tahliye edilen bölgelerde kalmaya devam ediyor. Bu durum, halkın yaşam koşullarını oldukça zorlaştırıyor ve birçok Gazzelinin bitkin düşmesine yol açıyor.

OCHA'dan Gelen Bilgiler

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında OCHA'nın raporlarını paylaştı. Haq, "OCHA'nın verilerine göre, Gazze'deki nüfus hareketlerini izleyen ortaklarımız, tahliye emirlerine rağmen birçok ailenin bölgelerde kalmayı sürdürdüğünü ve temel hizmetlere erişimlerinin kısıtlandığını ortaya koyuyor." dedi.

Haq, Gazze halkının insani yardıma erişim hakkına sahip olması gerektiğinin altını çizdi. "İnsanlar evlerini terk ederken güvenli bir şekilde hareket edebilmeli ve koşullar uygun olduğunda geri dönebilmelidirler." ifadelerini kullandı.

Sağlık Durumu ve Riskler

Farhan Haq, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerini referans alarak, Gazze'deki kitlesel yerinden edilmenin sağlık üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Aşırı kalabalık ve barınak eksikliği, suyun temizlenememesi ve hijyen koşullarının zayıflaması, halk sağlığı için ciddi tehditler oluşturuyor.

Son olarak, Haq, devam eden çatışmalar sebebiyle Gazze dışında tıbbi tahliyeye ihtiyaç duyan hasta sayısının artma ihtimali olduğunu belirtti. Bu durum, insani krizin daha da derinleşmesine neden olabilir.