DOLAR
34,02 0,09%
EURO
38,01 -0,19%
ALTIN
2.826,73 -0,9%
BITCOIN
2.149.001,28 -4,8%

BM, Düzensiz Göçmen Ölümlerine Son Vermek İçin Ülkelere İşbirliği Çağrısında Bulundu

BM, düzensiz göçmen ölümlerinin önlenmesi için ülkeleri işbirliğine davet etti ve insan kaçakçılığına karşı sert önlemler alınmasını istedi.

Yayın Tarihi: 16.09.2024 12:00
Güncelleme Tarihi: 16.09.2024 12:00

BM, Düzensiz Göçmen Ölümlerine Son Vermek İçin Ülkelere İşbirliği Çağrısında Bulundu

BM'den Düzensiz Göçmen Krizine Yerel İşbirliği Çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, düzensiz göçmenlerin ölüm oranlarının önlenmesi amacıyla uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Manş Denizi'nde Yeniden Tehlike

Grandi, Fransa'dan İngiltere'ye geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir teknenin alabora olması sonucu 8 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulundu. Manş Denizi’nde yaşanan bu trajedi, daha önce kaydedilen ölümlerle birlikte, bu yılın en unutulmaz olayları arasında yer aldı.

İnsan Ticareti ile Mücadele

Grandi, insan kaçakçılığına karşı sert önlemler alınmasının kritik olduğunu vurgulayarak, "Tehlikeli yolculukları azaltmanın yolu, ana nedenlerle mücadele etmek ve güvenli geçiş yolları yaratmaktır. Bu, Londra ve Paris’te yakın zamanda tartışıldığı gibi, ülkelerin işbirliği içinde çalışmasını gerektirir," dedi.

Ölümler ve Önlemler

Dün yaşanan olayla birlikte, 3 Eylül'de Manş Denizi'ni geçmeye çalışan 12 düzensiz göçmenin de hayatını kaybettiği hatırlatıldı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 30,000 göçmenin bu güzergâhı kullandığı bildirildi. İngiltere ve Fransa, yasa dışı göç akışını azaltma adına güvenlik önlemlerini sıkılaştırma konusunda anlaşmaya vardı.