Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,68 -0,27%
EURO
35,09 -0,02%
ALTIN
2.434,16 -0,16%

BM'den yürek yakan açıklama: Gazze'de 10 binden fazla kadın ve 6 binden fazla anne yaşamını yitirdi

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Filistin Ofisi Özel Temsilcisi Maryse Guimond, Gazze'de 10 binden fazla kadın ve 6 binden fazla annenin yaşamını kaybettiğini açıkladı. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 21.06.2024 16:35
Güncelleme Tarihi: 21.06.2024 16:35

BM'den yürek yakan açıklama: Gazze'de 10 binden fazla kadın ve 6 binden fazla anne yaşamını yitirdi


GUIMOND: "GAZZE'DE HER KADININ BİR KAYIP HİKAYESİ VAR"

Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi Filistin Ofisi Özel Temsilcisi Maryse Guimond, Gazze'deki durumu gözler önüne seren çarpıcı açıklamalarda bulundu. Guimond, Gazze'de tanıştığı her kadının bir kayıp hikayesi olduğunu belirterek, "10 binden fazla kadın ve 6 binden fazla anne yaşamını kaybetti" dedi.

BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında konuşan Guimond, Gazze'deki bir haftalık görevini kısa süre önce tamamladığını ve orada kendisini "yıkılmış bir dünyada hapsolmuş" gibi hissettiğini ifade etti. Guimond, Gazze Şeridi'nde evlerin, hastanelerin, okulların ve üniversitelerin yıkıldığını belirtti.

MİLYONLARCA KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

Guimond, Gazze'de 1 milyondan fazla kişinin birden fazla kez yerinden edildiğini hatırlatarak, temel hizmetlere erişemeyen bu insanlar için güvenli hiçbir yer olmadığını vurguladı. Gazze halkının, gıda güvenliği, barınma, sağlık ve geçim kaynaklarından neredeyse tamamen mahrum bırakıldığını belirten Guimond, Gazze halkının savaşın durmasını istediğini dile getirdi.

LAERKE: "GAZZE'YE YARDIM ULAŞTIRMAK BÜYÜK BİR ENGEL"

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke de toplantıda Gazze'ye yardım ulaştırılması ve bunların dağıtımı konusunda kamu düzeni ve güvenliğin olmamasının büyük bir engel oluşturduğunu söyledi. Laerke, bu soruna çözüm bulmak için ortak çaba ve somut önlemlerin gerektiğine dikkat çekti.

Laerke, BM ve ortaklarının, Gazze'ye yönelik anlamlı bir insani müdahalenin gerçekleştirilmesini engelleyen ve uzun süredir devam eden sorunları ele almak üzere İsrailli yetkililerle temaslarda bulunduğunu belirtti. Laerke, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamak ve BM ile ortaklarının bunu yapması için uygun ortamı oluşturmanın İsrail yetkililerinin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

Gazze'de yaşanan bu insani krizin boyutları, BM yetkililerinin açıklamalarıyla bir kez daha gözler önüne serildi. Maryse Guimond, Gazze'deki kadınların yaşadığı trajedilere dikkat çekerek, "Gazze'de tanıştığım her kadının bir kayıp hikayesi var. 10 binden fazla kadın, 6 binden fazla anne yaşamını kaybetti" ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, Gazze halkının yaşadığı zor koşulları ve uluslararası toplumun acil müdahale ihtiyacını bir kez daha ortaya koydu.