DOLAR
34,26 0,08%
EURO
37,38 0,17%
ALTIN
2.917,86 0,04%
BITCOIN
2.251.915,71 0,34%

BM'den Acil Ateşkes Çağrısı: Gazze'deki Saldırılara Tepki

BM, Gazze'deki hastane ve okul saldırıları sonrası acil ateşkes çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 17:35
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 17:35

BM'den Acil Ateşkes Çağrısı: Gazze'deki Saldırılara Tepki

BM'den Acil Ateşkes Çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'nin merkezi bölgesinde yerinden edilmiş sivillerin sığındığı hastane ve okula yönelik İsrail saldırılarının ardından acil ateşkes iması yaptı.

Hastane Yerleşkesine Hava Saldırısı

BM, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gazze'de bir hava saldırısı hastane yerleşkesine yöneldi. İçinde insanların uyuduğu çadırlar alev aldı." dedi.

Okulun Hedef Alınması

Açıklamada, saldırının aynı zamanda BM'ye bağlı Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) okulunu da etkilediği, okulun çocuk felci aşıları için kullanılmasının planlandığı belirtildi.

Ateşkes Gerekliliği

BM, yıkımları durdurmak için acil ateşkesin zorunlu olduğunun altını çizdi.

İsrail Ordusunun Saldırısı

İsrail ordusu, Gazze'deki Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesinde yerinden edilmiş sivillere ait çadırlara saldırdı. Bu saldırıda 4 Filistinli, biri çocuk ve biri kadın olmak üzere hayatını kaybetti, 40 kişi ise yaralandı.

Sosyal Medyada Paylaşımlar

Sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlarda, hastane yerleşkesindeki yangının görüntüleri ve insanların çığlıkları yer aldı.

Okulun Vurulması

Bir başka açıklamada, BM, İsrail'in Gazze Şeridi'nde çocuk felci aşısı yapılması hedeflenen bir okulu hava saldırısıyla vurduğunu doğruladı.