DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.153.870,35 -0,06%

BM Açıklaması: İsrail, Filistinlilerin Han Yunus'a Dönüşüne İzin Verecek

BM, İsrail'in Han Yunus'taki Filistinlilerin dönmesine izin vereceğini duyurdu, ancak tarih vermedi.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 21:43
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 21:43

BM Açıklaması: İsrail, Filistinlilerin Han Yunus'a Dönüşüne İzin Verecek

İsrail'den Önemli Açıklama

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in daha önce yerinden ettiği Filistinli sivillerin ve insani yardım kuruluşlarının Han Yunus bölgesine geri dönmelerine izin vereceği bilgisini paylaştı. Ancak, bu konuda herhangi bir dönüş tarihi belirtilmedi.

BM Sözcüsü'nden Açıklamalar

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, düzenlenen günlük basın toplantısında, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından sağlanan gazze ile ilgili verileri aktardı. Dujarric, "OCHA, bugün İsrail ordusunun, tahliye emri verilen Filistinlilerin ve yardım kuruluşlarının Han Yunus'a dönmelerine izin verileceğini açıkladığını belirtti. Bu, Deyr el-Belah bölgesi için önceki gün yapılan benzer bir duyurunun ardından geliyor," dedi.

Bölgedeki Geri Dönüşler

Dujarric, yapılan açıklamaların 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yerinden edilen sivillerin geri dönüşüne yönelik ilk duyurular olduğuna dikkat çekti. Ancak, mevcuttaki dönüş tarihiyle ilgili net bir bilgi verilmedi. Ayrıca, Deyr el-Belah'taki tesislerini terk eden birçok yardım kuruluşunun geri döneceği ve faaliyetlerine yeniden başlayacağı da vurgulandı.

İnsani Yardım Misyonlarındaki Artış

Dujarric, bu ay içerisinde İsrailli yetkililerin Gazze'ye giriş izni vermediği insani yardım misyonlarının sayısının Temmuz ayına göre iki katına çıktığını da bildirdi.

Batı Şeria'daki Gelişmeler

Sözcü Dujarric, işgal altındaki Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde devam eden operasyonlara da uyarıda bulundu. "OCHA'nın bildirdiğine göre, bu tür operasyonlar şu anda çoğunlukla Cenin bölgesinde devam ediyor," şeklinde konuştu. Ayrıca, OCHA'nın Batı Şeria'daki saldırılardan etkilenen bölgelerde tespit çalışmaları yapacağını ve diğer yardım kuruluşlarını harekete geçireceğini belirtti.