DOLAR
34,16 -0,2%
EURO
38,06 0,32%
ALTIN
2.922,17 -0,18%
BITCOIN
2.160.796,75 1,47%

Blinken, Lübnan Gerilimi İçin Ortak Çabaların Önemini Vurguladı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Lübnan'daki tansiyonu düşürmek için uluslararası ortaklarla temas halinde olduklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 19:45
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 19:45

Blinken, Lübnan Gerilimi İçin Ortak Çabaların Önemini Vurguladı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'dan Açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ile Hizbullah arasında artan gerginliğe dair önemli açıklamalarda bulundu. Blinken, "Lübnan'daki tansiyonun düşürülmesi için birçok ortakla yoğun şekilde temas halindeyiz," şeklinde konuştu.

G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Görüşmeler

New York'ta düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı sırasında konuşan Blinken, uluslararası kurum ve mekanizmaların güçlendirilmesine destek verdiklerini belirtti. İsrail ve Hizbullah arasındaki tansiyonun artmaması için çaba gösterdiklerine dikkat çekti.

Uluslararası Tepkiler ve Orta Doğu Politikaları

Son dönemde İsrail'e verdiği koşulsuz destek nedeniyle eleştirilen Blinken, "Orta Doğu'daki gerginliğin azaltılması ve Gazze'de bir ateşkes anlaşmasının sağlanması için ortaklarımızla aktif olarak iletişim kuruyoruz," dedi.

Uluslararası Kurumların Güçlendirilmesi Vurgusu

G20 toplantısında konuyla ilgili olarak, Blinken, gelişmekte olan ülkelerin uluslararası çok taraflı sistemde daha fazla sese sahip olması gerektiğini belirtti. Afrika Birliği'nin G20'ye katılımını güçlü bir şekilde desteklediklerini ifade etti.

BM Güvenlik Konseyi Reformu Destekleniyor

ABD'nin BM Güvenlik Konseyinde iki Afrika ülkesinin daimi üyelik almasına yönelik öneriye destek verdiğini hatırlatan Blinken, ayrıca Latin Amerika ve Karayipler ile Almanya, Hindistan ve Japonya'nın da konseyde daimi temsil edilmesini gerektiğini dile getirdi.

Adil bir Uluslararası Para Sistemi İçin Çalışmalar

Uluslararası para sisteminin daha adil olması gerektiğine vurgu yapan Blinken, az gelişmiş ülkelere daha fazla kaynak aktarılması için G20 Küresel Yönetişim Eylem Çağrısı ile BM'nin temel ilkelerine uygun adımlar atmaya hazır olduklarını vurguladı.