Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Birleşik Krallık okullarda telefonları yasaklamaya hazırlanıyor!

Okullarda telefonları yasaklamaya bir adım daha yaklaşan Birleşik Krallık, Fransa ve İtalya gibi ülkeleri takip ederek ders sırasında telefon kullanımını kısıtlamayı planlıyor.

Yayın Tarihi: 20.02.2024 10:42
Güncelleme Tarihi: 20.02.2024 10:42

Birleşik Krallık okullarda telefonları yasaklamaya hazırlanıyor!

Uzmanlar, çocukların refahı ve okulda eğitim alırken dikkatlerinin dağılması konusundaki endişelerini dile getiriyor. Bu nedenle Birleşik Krallık hükümeti, okul sırasında telefon kullanımının yasaklanmasına yönelik rehberliği duyuran en son hükümet olarak kayıtlara geçti. Fransa ve İtalya gibi sınıflarda telefon kullanımını yasaklayan diğer Avrupa ülkelerini takip ediyor.

Birleşik Krallık'taki bazı okulların halihazırda telefon kullanmama politikaları bulunsa da bu yönergelerin yaygın bir benimseme ve tekdüzelik getirebileceği düşünülüyor. İngiltere'nin eğitimden sorumlu devlet bakanı Gillian Keegan yaptığı açıklamada, "Bu, uygulamada netlik ve tutarlılık sağlamak, başöğretmenleri ve liderleri desteklemek ve personele harekete geçmeleri için güven vermekle ilgilidir. Bugünün çocukları giderek daha karmaşık bir dünyada büyüyor, hayatlarını hem çevrimiçi hem de çevrimdışı yaşıyor. Bu durum birçok heyecan verici fırsatın yanı sıra zorluklar da ortaya çıkarıyor. Okullar cep telefonlarını yasaklayarak dikkat dağıtıcı unsurlardan arınmış, güvenli ve sakin ortamlar yaratabilir ve böylece tüm öğrenciler hak ettikleri eğitimi alabilirler” dedi.

sosyal medya

TELEFONLARIN YASAKLANMASI KONUSUNDA MASADA BİRKAÇ SEÇENEK VAR

Birleşik Krallık hükümeti, okulları kendi politikalarını oluşturmaya teşvik ederken, birkaç kapsayıcı seçeneğin ana hatlarını çiziyor. Bunlardan ilki cep telefonlarının okul binalarından tamamen yasaklanması olarak ön plana çıkıyor. Ancak kılavuz, bunun okula gidip gelirken çocuklar için komplikasyonlar veya riskler yaratabileceğini kabul ediyor. Bir sonraki seçenek, telefonları uzaklaştırmaya devam ederken bu sorunla ilgileniyor. Öğrencilerin okula vardıklarında telefonlarını teslim etmelerini öneriyor.

Ayrıca, telefonların kesinlikle öğrencilerin dolaplarında ya da okulda sahip oldukları kişisel depolarda tutulduğu dolap yöntemi bulunuyor. Bu durumda, öğrencilerin telefonlarına sahip olmalarını sağlasa da, teneffüslerde dolaba erişirken bile günün herhangi bir noktasında kullanılamayacak. Son seçenek ise öğrencilerin telefonlarını çantalarında tutmalarına izin verilmesi, telefonun ancak kapalı ve erişilemez olması.

Kılavuz, ayrıca öğrencilere cep telefonunun gençler üzerindeki potansiyel zararlı etkileri hakkında eğitim verilmesini öneriyor. Yapılan araştırmaların çoğu, özellikle sosyal medyanın gençlerin ruh sağlığını olumsuz etkileyebileceğini ortaya koyuyor. Birleşik Krallık hükümeti, sosyal medya sorunuyla mücadelenin yanı sıra, telefon kullanımının kısıtlanmasının öğrencilerin konsantrasyonunu, aktif olma sürelerini ve akranlarıyla yüz yüze zaman geçirmelerini artırabileceğini savunuyor.

Ebeveynler, çocuklarıyla iletişime geçmeleri gerektiğinde özel bir telefon yerine doğrudan okulla iletişime geçmeye teşvik ediliyor. Kılavuz, ayrıca ebeveynleri evdeki kuralları ve bir kez daha telefon ve internetin risklerini tartışmaya teşvik ediyor.