DOLAR
34 0%
EURO
37,84 0%
ALTIN
2.820,22 0%
BITCOIN
1.965.952,73 0%

Birgül Erken Dünya Şampiyonası'na Hazırlanıyor

Milli sporcu Birgül Erken, Yunanistan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na rekor hedefiyle odaklandı.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 17:10
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 17:15

Birgül Erken Dünya Şampiyonası'na Hazırlanıyor

Birgül Erken Dünya Şampiyonası İçin Hazır

Serbest dalış alanında Türkiye'yi temsil eden milli sporcu Birgül Erken, Yunanistan'da gerçekleştirilecek olan 8. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'na odaklandı. Erken, etkinlikte rekor kırmayı hedeflediğini belirtti.

Kaş'ta Kazandığı Başarılar

Birgül Erken, Kaş Belediye Başkanvekili Şükrü Koçak ile gerçekleştirdiği ziyarette, geçirdiği hafta sonu Serbest Dalış Açıksu Türkiye Şampiyonası'nda kazandığı üç altın madalyayı hatırlattı. Ayrıca, Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan’a destekleri için teşekkürlerini iletti.

Yunanistan'daki Şampiyonada Rekor Hedefi

Bu yılki dünya şampiyonasının 2 Ekim'de Kalamata'da düzenleneceğini belirten Erken, “Bu yarışmada rekor kırmayı hedefliyorum.” dedi.

Kaş’ın Tanıtımı ve Destek Çağrısı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun katkılarına da değinen Erken, dünya şampiyonasının tekrar Kaş’ta yapılmasını talep etti. Ayrıca, Kaş'ın uluslararası bir serbest dalış merkezi haline geldiğini ifade ederek, şehrin tanıtımında destek olma sözü verdi.

Kaş'ın Spor Turizmine Katkısı

Koçak, Kaş’ın doğası ve denizi ile spor etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam edeceğini belirterek, ödül alan tüm sporcuları kutladı ve Birgül Erken'e ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Erken, geçtiğimiz hafta sonu Kaş’ta gerçekleştirilen şampiyonada, master kadın kategorilerinde üç Türkiye rekoru kırarak milli takım seçmelerinde en yüksek puanı elde etti.

Serbest dalış rekortmeni milli sporcu Birgül Erken (sağda), Kaş Belediye Başkanvekili Şükrü...

Serbest dalış rekortmeni milli sporcu Birgül Erken (sağda), Kaş Belediye Başkanvekili Şükrü Koçak'ı (solda) makamında ziyaret etti.