DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.168.234,51 -0,52%

Bir ehliyet bir sertifikası olan yaşadı! Tam 60 bin TL maaş verilecek

Tamı tamına 60 bin lira maaşla çalışma fırsatı başladı! İŞKUR, yayımladığı yeni bir ilanda yalnızca sertifikası olup başvuranların 60 bin lira maaşla işe başlayabileceğini duyurdu. Peki bu sertifika ne? Hangi iş kolunda yüksek maaş ödemesi yapılıyor?

Yayın Tarihi: 02.06.2024 20:00
Güncelleme Tarihi: 02.06.2024 20:00

Bir ehliyet bir sertifikası olan yaşadı! Tam 60 bin TL maaş verilecek

Son dönemde iş arayanlara ücretsiz olarak sunulan kurslar sayesinde istihdam fırsatları giderek artıyor. İŞKUR ise başvuran ve üye olan kullanıcılara çeşitli sektörlerde çeşitli kurslar veriyor. Söz konusu kurslar işe alımlarda büyük öneme sahipken, maaşın yükselmesinde de belirleyici bir faktör olarak öne çıkıyor. Bu kurslar arasında yüksek maaş imkanı sunan ekskavatör operatörlüğü kursu öne çıkıyor. “Bu kursa nasıl başvurabilirim?” diye merak ediyorsanız, işte detaylar...

Tecrübeli işçiler daha fazla kazanıyor!

Ücretsiz kurslarla istihdam fırsatları artarken, Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki halk eğitim merkezlerinde verilen ekskavatör operatörlüğü kursu yoğun ilgi görüyor. Bu kapsamda kursa katılan katılımcılar belgelerini aldıkları gibi işe başlıyorlar. Belgenin alınabilmesi için ise önce son uygulamalı sınavı da başarıyla geçmek gerekiyor. 

Bolu Mudurnu’da son uygulamalı sınavı tamamlayan 39 kursiyer, eğitimlerini bitirip ekskavatör operatörlüğü belgesi alarak iş hayatına atılmaya başladı. 

Ekskavatör operatörlüğü belgesi alanlar için maaşlar 30 bin liradan başlayıp, 60 bin liraya kadar çıkabiliyor. Daha fazla deneyime sahip işçiler ise daha yüksek maaşlarla işe başlayabiliyor. Ayrıca, ekskavatör belgesine sahip olan çok fazla vatandaş olmadığı için, iş bulma ve yüksek maaş kazanma ihtimali de diğer mesleklere nazaran daha fazla oluyor. 

ekskavatör

İş ilanları ve başvuru süreci nasıl işliyor? 

Ekskavatör operatörlüğü belgesi olan ve tecrübesi bulunan kişiler, İŞKUR’da yer alan iş ilanlarına başvurabilirler. Şu anda İŞKUR'da 200’den fazla aktif ekskavatör iş ilanı bulunuyor. İŞKUR üzerinden ve farklı iş bulma kanalları üzerinden bu belge ile ilanlara başvurmak ise son derece kolay. Ayrıca, farklı alanlarda çalışmak isteyenler için il ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezlerinde diğer meslek kollarına yönelik meslek edindirme kursları veriliyor. Bu kurslardan son alınan sertifika ise yine çeşitli iş ilanlarına başvururken kullanılıyor. Böylelikle de vatandaşlara çeşitli sektörlerde çalışabilme imkanı sunuluyor. 

İŞKUR ilanına nasıl başvurulur? 

İŞKUR aracılığıyla açık iş ilanlarına başvurmak isteyenlerin öncelikle İŞKUR’a kayıtlı olması gerekmektedir. İŞKUR’a kayıtlı olmayanlar, İŞKUR’un resmi internet adresine girerek İŞKUR e-şube üzerinden üyelik işlemlerini hızlıca tamamlayabilirler.

Üyelik işlemlerini tamamlayanlar, İŞKUR-e şube aracılığıyla "iş ilanları" sekmesini seçip, aradıkları pozisyonla ilgili ilanları kolaylıkla bulabilirler.