Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bingöl Üniversitesi ve Migros'tan Bingöl Balı İçin İşbirliği

Migros ve Bingöl Üniversitesi, Bingöl balının sürdürülebilir üretimi için işbirliği anlaşması imzaladı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 16:19
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 16:19

Bingöl Üniversitesi ve Migros'tan Bingöl Balı İçin İşbirliği

Migros ve Bingöl Üniversitesi'nden İşbirliği Hamlesi

Migros ile Bingöl Üniversitesi, Türkiye’nin Avrupa Birliği Coğrafi işaretine sahip tek balı olan Bingöl balının sürdürülebilir üretimi için işbirliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda iyi üretim uygulamaları ile markalaşma hedefleniyor.

İşbirliği Anlaşması ve Hedefler

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu proje ile Bingöl balının yerel üreticileri desteklenerek, kalite standartlarının geliştirilmesi ve ulusal düzeyde tanıtımının yapılması amaçlanıyor. Projenin koordinasyonunu ZZEF Grup ve GürAta Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Gürkan yürütüyor.Ekmel Baydur’un Açıklamaları

Migros Grubu Pazarlama İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur, yerel üreticilerin kalkınmasının ve Anadolu’nun lezzetlerinin değer görmesinin gerektiğini belirtti. Baydur, "Bu balın üreticilerini iyi üretim uygulamalarıyla destekliyoruz," dedi.

Projenin Eğitim Aşaması

Bingöl Üniversitesi, iyi bal üretimi konusunda bir ihtisas üniversitesi olarak, arıcılara eğitim vererek standart oluşturmayı hedefliyor. Baydur, "Doğadan sofraya tüm aşamaların kontrol altında olacağı bir süreç kuruyoruz," ifadesini kullandı.Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın Vizyonu

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, işbirliği ile yerel arıcılığın sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti. Çapak, "Avrupa Birliği Coğrafi işareti almış olan Bingöl balının kalite ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda üretilmesi için bu anlaşmayı yaptık," dedi.

Çapak, projenin yerli ve milli imkanlarla gerçekleştirilmesinin önemine de vurgu yaptı. Bu süreçte yerel üreticilerin desteklenmesi ve bölgede kalkınmanın sağlanması öngörülüyor.