Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bilgisayarlarda çalışan açık kaynaklı ChatGPT alternatifi yeni bir yapay zekâ geliştirildi!

Yapay zekâ teknolojisinin lokomotif sohbet botu olan ChatGPT’ye rakip olacak açık kaynaklı yeni bir yapay zekâ teknolojisi geliştirildi.

Yayın Tarihi: 20.01.2024 16:15
Güncelleme Tarihi: 20.01.2024 16:15

Bilgisayarlarda çalışan açık kaynaklı ChatGPT alternatifi yeni bir yapay zekâ geliştirildi!

Mac, Windows veya Linux bilgisayarınıza yükleyebileceğiniz ücretsiz ChatGPT alternatifi Jan, şu anda herhangi bir bilgisayarda çalışan açık kaynaklı yapay zekâ teknolojisi olarak geliştirildi.

Jan için herhangi bir ödeme yapmanıza gerek kalmıyor. Kullanıcılar dosyaları alarak yapay zekâyı Mac, Windows ve Linux bilgisayarlara yükleyip kullanabiliyor. Aynı zamanda, GitHub'da ücretsiz olarak bulunuyor. Kullanıcılar, bir kez yüklediğinde, verilerini şirketin sunucularına göndermiyor. Jan, ayrıca çevrim dışı çalışıyor, yani internet bağlantısına ihtiyacınız kalmıyor.

jan

İKİ SÜRÜMÜ BULUNUYOR

Henüz ilk günlerinde olan Jan, ücretsiz ve açık kaynaklı olabilir ama ChatGPT kadar kolay çalışmayabilir.

Ayrıca, aralarından seçim yapabileceğiniz Kararlı sürüm ve Deneysel sürüm olmak üzere toplam iki Jan sürümü de bulunuyor. İlki muhtemelen çoğu kullanıcı için en iyisi olacağı ve ikincisinin ise kullanıcılara en son özellikleri ve hataları sunacağı belirtiliyor.

Kullanıcılar, Jan'ı deneyebilecek ve ChatGPT, Google Bard veya Microsoft Copilot gibi ihtiyaçları karşılayıp karşılayamayacağını görebilecek.

Son olarak, masaüstü için Jan'dan bile daha iyi görünen bir mobil uygulamanın da geleceği söyleniyor. Ancak, bu ChatGPT alternatifinin nasıl çalışacağı şu an için bilinmiyor.