DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,6 0,06%
ALTIN
2.909 0,37%
BITCOIN
2.177.880,85 -1,6%

Bilal Erdoğan İsmail Balaban'a daimi altın kemerini takdim etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, İsmail Balaban'a daimi altın kemerini takdim etti.

Yayın Tarihi: 09.07.2024 14:57
Güncelleme Tarihi: 09.07.2024 14:57

Bilal Erdoğan İsmail Balaban'a daimi altın kemerini takdim etti

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, 6. Etnospor Kültür Festivali'nde üst üste üçüncü kez başpehlivanlık ünvanını kazanan İsmail Balaban’a daimi altın kemerini takdim etti. Konfederasyonun Ümraniye'deki merkezinde düzenlenen törende, Bilal Erdoğan, İsmail Balaban ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş açıklamalarda bulundu.

Elde ettiği başarıdan dolayı İsmail Balaban'ı kutlayan Bilal Erdoğan festivalde 4 gün boyunca yağlı pehlivan güreşlerinin yapılacağını ve genç pehlivanları teşvik etmeyi hedeflediklerini belirtti. Erdoğan, Balaban'ın Etnospor Kültür Festivali'nin tek altın kemer sahibi olarak tarihe geçtiğini de vurguladı.

Etnospor Kültür Festivali başarılı oldu! 

6-9 Haziran tarihlerinde Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen 6. Etnospor Kültür Festivali'ne ilişkin de görüşlerini paylaşan Bilal Erdoğan, katılımcı memnuniyetinin en üst düzeyde olduğunu belirtti. Kadın ve erkek katılımında eşitliği sağlamayı başardıklarını ifade eden Erdoğan, "Dijitali yakalamak için bazı deneyler yaptık. Geleneksel sporların yaşatılmasına yönelik bilincin arttığını görüyoruz" şeklinde konuştu. Ayrıca, yağlı güreşlerin ekran süresi ve ödüllerin boyutunun arttığını, geleneksel okçulukta iyi bir noktada olduklarını ve olimpik okçulukta Paris 2024'te madalyalar beklediklerini sözlerine ekledi.

"Ata sporlarımızın güçlenmesi, Türkiye'nin sporda da güçlenmesine destek oluyor" diyen Erdoğan, yeni nesillerin kültürlerini daha iyi bilmelerini sağlamanın önemine vurgu yaptı. 8 Eylül'de Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleşecek 5. Dünya Göçebe Oyunları'nı da hatırlatan Erdoğan, tüm vatandaşları bu etkinliği takip etmeye davet etti.

Geleneksel sporlara ve yağlı güreşe verdiği katkı dolayısıyla Bilal Erdoğan'a teşekkür eden İsmail Balaban, üç yıl üst üste birinci olarak altın kemerin ilk ve son sahibi olduğunu vurguladı. Teşekkür eden Bilal Erdoğan’ın yanı sıra Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ise Balaban’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.