DOLAR
33,99 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.822,71 0%
BITCOIN
1.974.542,59 0%

Bilal Erdoğan'ın da katıldığı Antalya'da düzenlenen 6. Etnospor Forumu sona erdi

Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun "Geleneksel sporların ihyası” olarak düzenlediği 6. Etnospor Forumu sona erdi.

Yayın Tarihi: 18.02.2024 17:25
Güncelleme Tarihi: 18.02.2024 17:25

Bilal Erdoğan'ın da katıldığı Antalya'da düzenlenen 6. Etnospor Forumu sona erdi

Belek Turizm Merkezi’nde bulunan Calista Luxury Resort Hotel’de yapılan 6. Etnospor Forumu’nun son gününde birbirinden farklı oturumlar da gerçekleştirildi. “Geleneksel sporların ihyası” parolası ile gerçekleştirilen forum, Antalya’da düzenlendi. 

bilal erdoğan

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu forumda, 60 federasyon da katılım gösterdi. Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun uluslararası müsabaka kurallarının belirleyicisi olmasına dair hazırlanan mutabakat imza töreni ile imzalandı. Törende Dünya Etnospor Konfederasyonu ile Kazakistan arasında yapılacak olan organizasyonun iş birliği anlaşması da imzalandı. 5. Dünya Göçebe Oyunları'na ilişkin Dünya Göçebe Oyunları Kazakistan Organizasyon Komitesi ile gerçekleştirilen iş birliği anlaşmasında forum, iki gün boyunca yapılan çalışmaların paylaşımına da sahne oldu. 

bilal erdoğan

Geleneksel spor ve oyunlara da hizmet eden forumda en önemli çalışmaları yürüten isim ve kurumlara ödüller de verildi. Törende cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a liderlik ödülü verildi. Kazakistan’dan Zarina Saripova’ya da “Genç Geleneksel Spor Oyuncusu” ödülü verildi. Romanya’dan gelen Bogdan Alexandru Lupse’ye de “Kıdemli Geleneksel Spor Oyuncusu” ödülü verilirken, tören ödüllerin dağıtılmasının ardından sona erdi.