Bist 100
10.647,91 0%
DOLAR
32,88 -0,25%
EURO
35,18 -0,54%
ALTIN
2.438,47 -0,29%

Biden ve Trump, CNN'de yapılacak başkanlık tartışmasında yarın karşı karşıya geliyor

ABD'de 5 Kasım'daki seçimler öncesi Demokrat aday Joe Biden ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump, CNN'in Atlanta stüdyosunda yapılacak ilk açık oturumda karşı karşıya gelecek. Tartışma, ekonomi, göçmen sorunu ve dış politika gibi konuları kapsayacak.

Yayın Tarihi: 26.06.2024 22:43
Güncelleme Tarihi: 26.06.2024 22:43

Biden ve Trump, CNN'de yapılacak başkanlık tartışmasında yarın karşı karşıya geliyor

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesi heyecan dorukta. Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, yarın akşam CNN'in Atlanta merkezli stüdyosunda yapılacak olan ilk açık oturumda karşı karşıya gelecek.

CNN sunucuları Jake Tapper ve Dana Bash'in moderatörlüğünü yapacağı 90 dakikalık tartışma, 27 Haziran Perşembe günü doğu yakası saati ile 21.00'de (TSİ 04.00) başlayacak. COVID-19 pandemisi nedeniyle seyircisiz olarak gerçekleşecek olan tartışmada, adaylar kürsüde ayakta durarak görüşlerini paylaşacaklar.

Tartışmada Biden ve Trump'ın, ABD iç politikası yanı sıra dış politika meseleleri de dahil olmak üzere çeşitli konuları ele almaları bekleniyor. Ekonomi, göçmen sorunu, Ukrayna ve Gazze gibi uluslararası gelişmeler, adayların tartışacakları temel konular arasında yer alacak.

ÖZEL FORMAT VE KURALLAR

Adayların yanlarına önceden yazılmış notlar almalarına izin verilmeyecek olan tartışmada, sadece bir kalem, bir deste kağıt ve bir şişe su bulundurabilecekler. Ayrıca, adayların konuşma sürelerini yönetmek amacıyla sadece konuşmacının mikrofonu açık tutulacak, böylece araya girmeler önlenecek.

Associated Press-NORC Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi ile PBS News tarafından yapılan ankete göre, ABD'li yetişkinlerin büyük çoğunluğu, yarın akşamki tartışmayı canlı olarak izlemeyi planlıyor. Bu, seçimler öncesinde adayların karşı karşıya geldiği kritik anlardan biri olarak değerlendiriliyor.

GEÇMİŞ TARTIŞMALAR VE BEKLENTİLER

Biden ve Trump, geçmişte de birçok kez yüz yüze tartışmalarda karşı karşıya gelmişlerdi. Ancak bu seferki tartışma, COVID-19 salgını ve güvenlik önlemleri nedeniyle daha sınırlı bir katılımla gerçekleşecek ve büyük bir izleyici kitlesi tarafından takip edilecek.