DOLAR
34,12 0,04%
EURO
38,14 -0,46%
ALTIN
2.914,68 -1,07%
BITCOIN
2.177.354,78 -0,67%

Biden, Orta Doğu'daki Gerginliklere Diplomatik Çözüm Çağrısında Bulundu

Biden, İsrail-Hizbullah gerginliğine değinerek diplomatik çözümler ile barış çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 18:58
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 18:58

Biden, Orta Doğu'daki Gerginliklere Diplomatik Çözüm Çağrısında Bulundu

Biden'dan Diplomatik Çözüm Vurgusu

ABD Başkanı Joe Biden, Orta Doğu'daki artan gerginliklere yönelik olarak diplomatik bir çözüm gerektiğini belirtti. Biden, "Tansiyon yükselmiş olsa da kapsamlı bir savaş kimsenin çıkarına değil, diplomatik bir çözüm halen mümkün, hatta açıkçası sürdürülebilir güvenlik için kalan tek yoldur." dedi.

BM Genel Kurulu'nda Kritik Mesajlar

Biden, 79. BM Genel Kuruluna başkan olarak son kez hitap ederken, Gazze'deki insani krizin yanı sıra birçok uluslararası konuya değindi. Gazze'deki masum sivillerin de zor günler yaşadığını belirten Biden, "Gazze'deki masum siviller de cehennemi yaşıyor," diye konuştu.

Ateşkes Zamanı

Biden, "Artık tüm tarafların kendi koşullarını sonlandırma, esirleri evlerine getirme ve bu savaşı bitirme zamanı gelmiştir," dedi. ABD'nin ve BM Güvenlik Konseyi'nin desteklediği bir ateşkes anlaşmasının masada olduğunu ifade etti.

İki Devletli Çözüm Önerisi

Biden, iki devletli bir çözüm ile hem Filistin halkının kendi geleceğini belirleyebileceği bir devlete sahip olacağını, hem de İsrail'in güvenliğini sağlayabileceğini vurguladı.

Diğer Uluslararası Sorunlar

Rusya-Ukrayna Savaşı hakkında da konuşan Biden, Putin’in savaşı başarıyla yürütemediğini belirtti. Ayrıca, Sudan'daki insani krizin boyutlarına dikkat çeken Biden, dünya genelindeki müttefiklerle birlikte insani yardımlar göndermeye devam ettiklerini kaydetti.

ABD-Çin Rekabeti

Biden, ABD'nin Çin ile rekabetine de değinerek bu durumun sorumlu bir şekilde yönetilmesi gerektiğini belirtti. Uyuşturucu maddelerle mücadele konusunda Pekin'le işbirliği yapıldığını söyledi ve Hint-Pasifik bölgesinde kurulan ittifakların amacının barış ve güvenliği sağlamak olduğunu ifade etti.