DOLAR
34,14 -0,04%
EURO
37,94 0,12%
ALTIN
2.881,93 0,06%
BITCOIN
2.158.781,86 0,24%

Biden: Orta Doğu'da Tansiyonun Düşmesi İçin Çalışıyoruz

ABD Başkanı Biden, Orta Doğu'daki gerginliklerin azaltılması için sürekli temas halinde olduklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 20:34
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 20:34

Biden: Orta Doğu'da Tansiyonun Düşmesi İçin Çalışıyoruz

Biden'dan Orta Doğu İçin Destek Mesajı

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ile Hizbullah arasında artan gerginliğe dair somut adımlar atmadığı gerekçesiyle eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Biden, "Ekibim muhataplarıyla sürekli irtibat halindeler ve (bölgedeki) insanların evlerine güvenli şekilde dönmelerine olanak sağlayacak şekilde tansiyonun düşmesi için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

BAE ile İlişkilerin Önemi

Biden, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşmenin öncesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin kritik öneme sahip olduğuna dikkat çekti. Bu iki ülkenin, bölgede "öncü" konumda olduklarını ifade etti.

Görüşmelerin İçeriği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ise, ABD ile ilişkilerinin sağlam olduğunu belirterek, görüşmelerinin hem ikili hem de bölgesel meseleleri kapsamayı hedeflediğini söyledi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, BAE'nin, Gazze'de ateşkese ulaşılması açısından önemli bir aktör olduğu vurgulandı. Biden ve Al Nahyan görüşmesinde, Gazze'deki insani kriz ve olası ateşkes sürecinin ele alınacağı ifade edildi.

İsrail'in Saldırıları ve Sonuçları

Öte yandan, İsrail ordusu, Lübnan'da sabahtan bu yana 300'den fazla hedefe hava saldırıları düzenlediklerini açıkladı. Lüban Sağlık Bakanlığı, bu saldırılarda 274 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1024 kişinin yaralandığını duyurdu.