DOLAR
34,12 0,04%
EURO
38,1 -0,33%
ALTIN
2.911,56 -0,96%
BITCOIN
2.161.802,99 0,05%

Biden, İsrail ve Hizbullah Arasındaki Gerginlikte Diplomasi Çağrısı Yaptı

Biden, diplomatik çözümün her iki taraf için de tek yol olduğu mesajını verdi.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 18:14
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 18:14

Biden, İsrail ve Hizbullah Arasındaki Gerginlikte Diplomasi Çağrısı Yaptı

Joe Biden'dan Diplomatik Çözüm Vurgusu

ABD Başkanı Joe Biden, Orta Doğu'daki artan gerginliklere dikkat çekerek, İsrail ile Hizbullah arasında yalnızca diplomatik bir çözümün kalıcı olabileceğini ifade etti. Biden, "Kapsamlı bir savaş kimsenin çıkarına değil, diplomatik bir çözüm halen mümkündür," dedi.

79. BM Genel Kurulu'nda Kritik Açıklamalar

Biden, 79. BM Genel Kurulu'ndaki son konuşmasında, Gazze’deki insani krizden ABD-Çin rekabetine kadar pek çok konuyu ele aldı. İsrail'in 7 Ekim'deki olayların ardından bir daha benzer bir duruma düşmemesi adına tüm dünya ülkelerinin duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Gazze'deki Masum Sivillerin Durumu

Biden, Gazze’deki sivillerin zor bir dönemden geçtiğini vurgularken, "Hamas’ın elindeki esirler gibi Gazze'deki masum siviller de cehennemi yaşıyor," ifadesini kullandı. Acil yardım ihtiyaçlarına dikkat çekerek, savaşın sona ermesi için adım atılması gerektiğini belirtti.

Ateşkes Çağrısı

Biden, "Artık tüm tarafların kendi şartlarını sonlandırma, esirleri eve getirme ve Gazze'deki acıları sona erdirme zamanı gelmiştir," dedi. Hizbullah'ın saldırıları hakkındaki endişelerini dile getiren Biden, İsrail'in saldırılarına dair ise özel bir yorumda bulunmadı.

Tansiyon Yükseliyor, Diplomasi Zamanı

Biden, "Tansiyon yükselmiş olsa da, diplomatik bir çözüm için hala bir fırsat mevcut ve bu, sürdürülebilir güvenlik için kaçınılmaz bir yoldur," şeklinde konuştu.