DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.237.761,27 0,21%

Biden, İsrail'in Nasrallah'a Yönelik Saldırısını Destekledi

Joe Biden, Hizbullah lideri Nasrallah'ın ölümünün ardından İsrail'in savunma hakkını desteklediğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 28.09.2024 20:31
Güncelleme Tarihi: 28.09.2024 20:31

Biden, İsrail'in Nasrallah'a Yönelik Saldırısını Destekledi

Biden'dan İsrail'e Destek

ABD Başkanı Joe Biden, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail ordusunun Lübnan'da gerçekleştirdiği bir hava saldırısında ölmesi sonrasında, ABD'nin İsrail'in terörist gruplara karşı savunma hakkını tam olarak desteklediğini duyurdu.

Beyaz Saray Açıklaması

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden "Hizbullah, Hamas, Husiler ve İran destekli diğer terör gruplarına karşı İsrail'in yetkilerini tam anlamıyla destekliyoruz" ifadesini kullandı.

Nedeni ve Sonuçları

Biden, Nasrallah'ın ölümünü, "Binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivilin yaşamını kaybetmesine yol açan bir terör döneminin sona ermesi" olarak nitelendirdi. Nasrallah'ın, 7 Ekim 2023 tarihli Hamas saldırılarından bir gün sonra İsrail'e karşı cephe aldığına dikkat çekti.

Askeri Güçlendirme ve Diplomatik Çabalar

Biden, Orta Doğu’daki ABD askeri varlığını güçlendirme talimatı vererek, bunun "saldırganlığı caydırmak ve bölgesel savaş riskini azaltmak" amacı taşıdığını belirtti. Ayrıca, Gazze’de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için, Lübnan’da ise güvenlik için anlaşma sağlama çalışmalarına vurgu yaptı.

Sonuç olarak, Biden, "Bu anlaşmaların sağlanması ile İsrail’e yönelik tehditlerin azalması ve Orta Doğu bölgesinin daha istikrarlı bir hale gelmesi için gereken zamanın geldiğini" ifade etti.