DOLAR
34,14 0%
EURO
38,01 -0,06%
ALTIN
2.888,89 -0,18%
BITCOIN
2.166.383,78 -0,12%

Biden'ın BM Temasları: Orta Doğu Tansiyonu Gündemde

ABD Başkanı Biden, BM Genel Kurulunda Orta Doğu'daki gerilimlere dikkat çekecek.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 12:00
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 12:00

Biden'ın BM Temasları: Orta Doğu Tansiyonu Gündemde

Biden'ın BM Genel Kurulu Gündemi

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları sırasında, Orta Doğu'da artan gerilim ve çatışmaların sona erdirilmesi çabalarına odaklanacağı bildirildi. Üst düzey bir Amerikan yetkilisi, Biden'ın iç politika gündemine son derece olan bu hızlı dönemde, dış politika konularının önemli bir yer kapladığını ifade etti.

Gazze ve Bölgesel Çatışmalar

Biden'ın bugün New York'ta BM Genel Kuruluna yapacağı konuşmada, Gazze'deki insani kriz ve İsrail ile Hizbullah arasındaki tırmanan gerilim gibi konulara geniş ölçüde yer verilmesi bekleniyor. Yetkili, "Biden ve ekibi, bu konuda çeşitli boyutları masaya yatıracak ve durumun istikrara kavuşması için gereken önlemleri değerlendirecek," dedi.

Ateşkes Çabaları

Biden’ın, Gazze’de olası bir ateşkesin sağlanması için sürdürülen çalışmaları vurgulayacağı ifade ediliyor. Bu ateşkesin, İsrail ile Hizbullah arasındaki gerginliği azaltabileceği kaydedildi. "Ateşkes sağlanırsa, esirler evlerine dönebilir", diyen yetkili, insani yardımın Gazze'ye ulaştırılması yönünde atılacak adımların önemine dikkat çekti.

Mesajlar ve Hedefler

Yetkili, Biden'ın konuşmasında Gazze, Ukrayna ve Sudan’da süren çatışmaları sona erdirmek ve bu bölgelere insani yardımları ulaştırmak için sistemlerin güçlendirilmesi gereğine vurgu yapacağını aktardı. Biden’ın bu önemli konuşması, yalnızca Orta Doğu'ya değil, Rusya'nın Ukrayna'daki saldırganlıklarına ve Çin ile olan rekabete de ışık tutacak nitelikte olacak.

Biden’ın başkan olarak son kez katılacağı bu BM Genel Kurulu, uluslararası toplumun dikkatini çeken kritik bir platform olarak ön plana çıkıyor.