DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.125.070,98 0,59%

Biden, Hamas'ı ateşkese ikna etmek için Katar'dan yardım istedi

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in ateşkes önerisini desteklediğini açıkladı ve Hamas'ı anlaşmayı kabul etmeye ikna etmesi için Katar'dan yardım talep etti.

Yayın Tarihi: 04.06.2024 00:25
Güncelleme Tarihi: 04.06.2024 00:25

Biden, Hamas'ı ateşkese ikna etmek için Katar'dan yardım istedi

Biden'dan "İsrail, Ateşkes Önerisinde Sonraki Adıma Hazır" Açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in güncel ateşkes önerisine uygun şekilde sonraki adımı atmaya hazır olduğunu belirtti ve Hamas'ı anlaşmayı kabul etmeye ikna etmesi için Katar'a çağrıda bulundu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile yaptığı telefon görüşmesinde önerilen ateşkesle ilgili son durumu değerlendirdi.

Gazze'deki Krizi Sona Erdirmek İçin Ortak Çaba

Biden ve Katar Emiri, ateşkes önerisinin Gazze'deki krizi sona erdirecek bir yol haritası sunduğu konusunda hemfikir. Beyaz Saray açıklamasında, Biden'ın, "İsrail'in, Hamas'a sunulan anlaşma koşullarında sonraki adımı atmaya hazır olduğunu" teyit ettiği vurgulandı. Bu açıklama, İsrail'den gelen anlaşmayla ilgili çelişkili açıklamalara yanıt olarak değerlendiriliyor.

Hamas'ı Anlaşmaya İkna Etme Çağrısı

Biden, Katar'dan etkisini kullanarak Hamas'ı anlaşma önerisini kabul etmeye ikna etmesini istedi ve bu süreçteki desteği için Katar Emiri'ne teşekkür etti. ABD Başkanı, cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail'in hazırladığı 3 aşamalı ateşkes önerisini duyurmuştu.

İsrail ve ABD Arasında Farklılıklar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Biden'ın açıkladığı öneri ile kendi taslakları arasında bazı boşluklar olduğunu savunmuştu. Ancak Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Direktörü John Kirby, bu taslağın İsrail'e ait olduğunu ve iki ülke arasında ateşkes teklifi noktasında bir boşluk olmadığını ifade etti.