DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.144.277,85 0,59%

Biber dolmasının lezzetini ikiye katlayan tüyo! Pişirmeden önce mutlaka yapın

Dolmaların içinin iyi pişmesini istiyorsanız bazı teknikleri göz önünde bulundurmanız gerekiyor : Bu önerileri dikkate alarak yapacağınız biber dolması, konuklarınızı ve ailenizi büyüleyecek bir tat sunacak. İşte bilmeniz gereken tüyo...

Yayın Tarihi: 11.06.2024 08:11
Güncelleme Tarihi: 11.06.2024 08:11

Biber dolmasının lezzetini ikiye katlayan tüyo! Pişirmeden önce mutlaka yapın

Biber dolması, Türkiye’nin mutfak kültüründe önemli bir yere sahiptir. Dolmanın iç harcının düzgün bir şekilde pişirilmesi ve aromasının artırılması, lezzetli bir sonuç için kritik öneme sahiptir. Bu süreçte gözetilmesi gereken önemli bazı detaylar bulunuyor. İşte tadına doyamayacağınız biber dolması tarifi...

BİBER DOLMASI

BİBER DOLMASI NASIL YAPILIR?

İşte, biber dolmasının içini mükemmel pişirmek için ihtiyacınız olan bilgiler:

Malzemeler:

• 500 gram dolmalık biber

• Biber başına 1 yemek kaşığı pirinç

• 1 yemek kaşığı domates salçası

• Bir tutam maydanoz

• 2 ya da 3 domates

• Karabiber

• Tuz

• Kuru nane

• Sıvı yağ ya da zeytinyağı

BİBER DOLMASI TARİFİ

Yapılış Aşamaları:

1. Biberleri Hazırlayın: Dolmalık biberlerin içini boşaltın.

2. Sebzeleri Doğrayın: Domates ve soğanları ince ince kıyın.

3. Domatesleri Ayırın: Biberlerin kapaklarını oluşturacak domates parçalarını önceden kesin.

4. İç Harcı Karıştırın: Bir kasede salça, pirinç, doğranmış soğan, karabiber, kıyılmış domates, maydanoz, tuz, biraz sıvı yağ ve naneyi iyice harmanlayın. Sonra bu karışımı biberlerin içine doldurun.

5. Biberleri Dizin: Harç dolu biberleri tencereye yerleştirin.

6. Sıcak Su Hazırlayın: Kullandığınız kaba sıcak su ekleyin.

7. Salçalı Su Hazırlayın: Kabın içindeki suya göz kararıyla biberlerin yarısına kadar gelecek miktarda 1 yemek kaşığı salça ekleyip eritin.

8. Biberlerin Üzerine Dökün: Hazırladığınız salçalı suyu biberlerin yarısına kadar gelecek şekilde tencereye dökün.

9. Domates Kapaklarını Kapatın: Kesmiş olduğunuz domates parçalarıyla biberlerin ağzını kapatın.

10. Yağ Ekleyin: Biberlerin üzerine az miktarda zeytinyağı ya da sıvı yağ gezdirin.

11. Pişirin ve Servis Yapın: Yemeği kısık ateşte pişirin ve biraz dinlendirdikten sonra yoğurt eşliğinde servis edin. Afiyet olsun!