DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.246.780,64 -0,2%

Beyrut'ta Patlama Sesleri: İsrail Ordusu Hedef Aldı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta peş peşe patlama sesleri duyuldu, İsrail ordusu Hizbullah karargahını hedef aldığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 19:12
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 19:12

Beyrut'ta Patlama Sesleri: İsrail Ordusu Hedef Aldı

Beyrut’ta Patlama Sesleri ve Gelişmeler

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta çok sayıda patlama sesi duyuldu. Bu olay, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki konuşmasından hemen sonra gerçekleşti.

Ateş Altında Kalan Dahiye Bölgesi

Beyrut'un güney kısmında yaklaşık 10 patlama sesi duyulurken, Dahiye bölgesinde dumanlar yükseldi. Lübnan'ın resmi NNA ajansında yer alan bilgilere göre, patlamalar Hureyk Mahallesi'nde bir dizi hava saldırısının sonucuydu.

İsrail Ordu Sözcüsünden Açıklama

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, savaş uçaklarıyla yapılan saldırının Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesindeki Hizbullah ana karargahına yönelik olduğunu açıkladı. Hagari, Hizbullah'ın karargahının sivil yapıların altına gizlendiğini öne sürdü ancak hedef aldıkları kişi hakkında bilgi vermezken, İsrail basını ise Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı hedef aldığını öne sürdü.

BM Konusunda Acele Gelişmeler

İsrail'in Yediot Ahranot gazetesi, Beyrut saldırısının gerçekleştirildiği esnada Netanyahu'nun BM'de basın toplantısı düzenlediğini, askeri danışmanının yanına gelmesinin ardından toplantıyı hızla terk ettiğini bildirdi.

Bombardımanın Sonuçları

İsrail ordu radyosu, saldırının detaylarını aktarıp, kullanılan "sığınak delici" bombalarla ilgili bilgi verdi. Hizbullah'a yakın olan el-Menar televizyonu ise saldırıda dört binanın yıkıldığını duyurdu.

Lübnan'daki Ölümler ve Göçler

İsrail’in Lübnan’a yönelik sürmekte olan saldırılarında 773 kişi hayatını kaybederken, bombardımanlar sonucunda ülke içinde 150 binden fazla kişi yerinden oldu. Hizbullah, İsrail'in güney ve doğu bölgelerine yönelik saldırılarına karşı füzeli saldırılarla karşılık vermeye devam ediyor. Ülkenin güneyinden Beyrut ve kuzeye doğru bir göç dalgası gözlemlenirken, Suriye'ye de göç edenlerin olduğu bildirilmektedir.