DOLAR
34,01 -0,12%
EURO
37,82 0,06%
ALTIN
2.824,82 -0,12%
BITCOIN
1.971.623,81 -0,44%

Beyrut Havalimanı'nda Uçuşlar Yeniden Başladı

Lübnan'daki Beyrut Havalimanı'nda askıya alınan uçuşlar kısmen yeniden başladı. İsrail'in olası saldırı tehditleri sonrası düzelme sağlandı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 10:54
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 10:54

Beyrut Havalimanı'nda Uçuşlar Yeniden Başladı

Beyrut Havalimanı'nda Uçuşlar Kısmen Yeniden Başladı

İsrail'in Lübnan'a yönelik olası saldırı tehditleri sebebiyle askıya alınan uçuşlar, Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'nda aşamalı olarak yeniden başladı.

Uçuş Bilgileri Güncellendi

Havalimanında yer alan bilgi ekranlarında uçuşların düzenlendiği gözlemlenirken, havalimanının resmi internet sitesi üzerinden sabah saatlerinde başlayan uçuş bilgileri paylaşıldı. Bu doğrultuda, birçok uçak havalimanına indi.

İptal ve Yeniden Başlayan Seferler

Uçuşlarda yaşanan durum hakkında bilgi veren ismini vermek istemeyen bir kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece saatlerinde askıya alınan seferlerin sabah 08:00 itibarıyla kısmen başladığını duyurdu. Ancak, bazı seferlerin iptal edildiği bilgisinin de aktarıldığı belirtildi.

Başka Ülkelerden Gelen Uçuşlar

Dün akşam askıya alınan uçuşların ardından, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Dubai Havalimanı, Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan'ın Demmam kentinden gelen uçaklar Beyrut'a ulaşmaya başladı.

Mecdel Şems'teki Saldırı

Bu arada, İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine yapılan bir roketli saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi yaralanmıştı. İsrail ordusu, roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini ve Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu iddia etti. Hizbullah ise bu suçlamaları reddetti ve olayla ilgili herhangi bir bağlantıları olmadığını bildirdi.

Netanyahu'dan Açıklama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı unutmayacak. Hizbullah, şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ile yüzleşecek," ifadelerini kullandı.