DOLAR
34,15 0,02%
EURO
37,86 0,06%
ALTIN
2.918,58 0,28%
BITCOIN
2.103.024,17 -1,22%

Beyaz Saray: İsrail, Hizbullah'ın Saldırı Kapasitesini He hedefliyor

Beyaz Saray Sözcüsü, İsrail'in Hizbullah'a karşı stratejik hedefinin saldırı kapasitesini azaltmak olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 23:46
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 23:46

Beyaz Saray: İsrail, Hizbullah'ın Saldırı Kapasitesini He hedefliyor

Beyaz Saray'dan İsrail-Hizbullah Gerilimine Dair Açıklama

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsrail'in Lübnan'a olası bir kara operasyonu konusundaki ısrarlı sorulara yanıt vermekten kaçınarak, hedefin Hizbullah'ın sınırın ötesinden gerçekleştirebileceği saldırı kapasitesini en aza indirmek olduğunu belirtti.

İsrail'in Kendini Savunma Hakkı

Günlük basın brifinginde konuşan Jean-Pierre, "İsrail'in kendini savunma hakkı vardır. Ancak, askeri operasyonları ve planları hakkında detay vermek için İsrail ordusuna yönlendirmek gerekiyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Buradaki stratejik hedef, Hizbullah'ın İsrail'e saldırma kapasitesini sürdüremeyeceğinden emin olmaktır" dedi.

Ateşkes Vurgusu

Sözcü, ABD Başkanı Joe Biden'ın "İsrail'in Lübnan'a saldırısının durdurulması" çağrısını hatırlatarak, "Diplomasiye alan açacak bir ateşkesin olmasını elbette istiyoruz" diye ekledi.

İsrail’in Operasyonel Durumu

Hafta sonu Amerikan yetkililer, İsrail'in Lübnan'a "ilk başta planlanandan daha sınırlı bir operasyon" gerçekleştirebileceğine dair bilgi paylaştı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller ise, sınırlı hava operasyonlarının başladığını ancak kara işgalinin durumu hakkında açıklama yapmadı.

İnsani Kriz ve Can Kaybı Raporları

Son gelişmeler ışığında, 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 1217 kişi hayatını kaybetti. Ölümler arasında 104 çocuk ve 194 kadın da yer alıyor. Hizbullah, İsrail'e roket ve füzelerle karşılık vererek çatışmaların devam ettiğini bildirdi. Ülke içindeki çatışmalar nedeniyle büyük bir yerinden olma durumu yaşanırken, Lübnan'ın güneyinden başkent Beyrut ve Suriye'ye göç dalgaları gözlemleniyor.