DOLAR
34,16 0,05%
EURO
37,87 0,12%
ALTIN
2.919,32 0,25%
BITCOIN
2.103.160,12 -1,19%

Beyaz Saray: İran'ın Füze Saldırısı Başarısız Oldu

Beyaz Saray, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırılarının etkisiz kaldığını ve askeri destek verdiklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 22:31
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 22:31

Beyaz Saray: İran'ın Füze Saldırısı Başarısız Oldu

Beyaz Saray'dan Açıklama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği füze saldırıları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail'e Destek Vurgusu

Sullivan, müttefikleri olan İsrail’e, bu saldırılara karşı askeri destek verdiklerini belirtti. "Şu anki mevcut bilgilerimize göre, bu saldırı yenilgiye uğratılmış ve etkisiz kılınmış gözüküyor," dedi.

Bölgedeki Durum

Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında, ABD Başkanı Joe Biden ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in durumu sürekli izlediklerini ifade eden Sullivan, ABD birlikleriyle koordinasyon halinde olduklarını açıkladı.

Füze Saldırıları ve İşbirliği

Sullivan, İran'ın yaklaşık 200 balistik füze fırlattığını ve ABD ordusunun İsrail'e yönelik savunmada büyük bir rol oynadığını vurguladı. "ABD donanması destroyerleri, (İsrail'e doğru) atılan füzelerin düşürülmesinde İsrail hava savunma unsurlarına katıldı," dedi.

Can Kaybı ve İlerleyen Süreç

Sullivan, İsrail'de şu ana kadar herhangi bir ölüm olup olmadığını bilmediklerini belirtirken, Batı Şeria'da bir Filistinli sivilin hayatını kaybettiğine dair haberleri takip ettiklerini de sözlerine ekledi. Ayrıca, İran'ın tehditleri karşısında nasıl bir yol izleyecekleri konusunda Israel ile sürekli irtibat halinde olduklarını ifade etti.