DOLAR
34,14 -0,13%
EURO
38,22 -0,08%
ALTIN
2.914,32 0,09%
BITCOIN
2.179.735,95 0,54%

Beşiktaş, Ajax Karşısında İlk Galibiyet Peşinde

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax ile karşılaşacak. Siyah-beyazlı ekip, rakibine karşı mağlubiyet serisini sonlandırmak istiyor.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 09:23
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 09:23

Beşiktaş, Ajax Karşısında İlk Galibiyet Peşinde

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax ile Karşılaşıyor

Siyah-beyazlı takım, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında yarın Ajax ile karşılaşacak. Amsterdam'daki Johan Cruijff ArenA'da gerçekleştirilecek olan mücadele, TSİ 22.00'de başlayacak. Karşılaşmanın hakemi ise İngiliz John Brooks olacak.

Beşiktaş'ın Avrupa Yolculuğu

Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası'nı kazanarak Avrupa Ligi play-off turunda oynama hakkı elde eden Beşiktaş, İsviçre temsilcisi Lugano'yu 3-3 ve 5-1'lik skorlarla elemeyi başardı. Bu sezon "Kupa 2" formatına geçilmesiyle birlikte 36 takımın yer aldığı lig etabında mücadele etmeye hak kazandı.

Ajax'ın Durumu

Ajax, 2023-2024 sezonunda Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) 5. sırada tamamladı. Avrupa Ligi mücadelesine ikinci eleme turundan başlayan Ajax, sırasıyla Vojvodina, Panathinaikos ve Jagiellonia'yı geçerek lig etabında yer alma şansı kazandı.

İki Ekip Arasındaki Rekabet

Beşiktaş ve Ajax arasında oynanan toplam 6 maçta, Amsterdam ekibi rakibini mağlup etmeyi başardı. Bu karşılaşmalarda Beşiktaş 3 gol atarken, Ajax ise 14 golle rakibini geçti. Beşiktaş, Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst yönetiminde bu seriyi sonlandırmayı hedefliyor.

Beşiktaş'ın Form Durumu

Siyah-beyazlı takım, bu sezon oynadığı 8 karşılaşmada henüz mağlubiyet almadı. Trendyol Süper Lig, Turkcell Süper Kupa ve UEFA Avrupa Ligi elemelerinde 6 galibiyet ve 2 beraberlik ile 24 gol atarak, kalesinde 8 gol gördü.

Ajax'ta Tanıdık İsimler

Ajax takımında, Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Ahmetcan Kaplan, bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen Wout Weghorst ve Başakşehir'de görev alan Bertrand Traore gibi tanıdık isimler yer almakta. Bu sezon Eredivisie'de ise Ajax, 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Beşiktaş'ın UEFA Kadrosu

Beşiktaş'ın UEFA'ya bildirilen kadrosunda yer alan futbolcular şunlardır:

  • Kaleciler: Ersin Destanoğlu, Mert Günok, Göktuğ Baytekin
  • Defans: Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Felix Uduokhai, Bakhtiyor Zaynutdinov, Arthur Masuaku, Emirhan Topçu, Serkan Emrecan Terzi
  • Orta saha: Milot Rashica, Salih Uçan, Joao Mario, Ernest Muçi, Moatasem Al-Musrati, Jean Onana, Cher Ndour, Can Keleş, Gedson Fernandes
  • Forvet: Semih Kılıçsoy, Ciro Immobile, Rafa Silva, Mustafa Erhan Hekimoğlu