Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Beşamel Soslu Fırında Makarna Nasıl Yapılır? Börek Gibi Kabaran Lezzetli Tarif

Beşamel soslu fırında makarna yapmak için, makarnayı haşlayıp borcama yayın. Üzerine beşamel sos, kaşar peyniri ve tereyağı ekleyip fırınlayın. Börek gibi kabaran ve lezzetli bir yemek elde edin.

Yayın Tarihi: 12.12.2023 14:39
Güncelleme Tarihi: 12.12.2023 14:39

Beşamel Soslu Fırında Makarna Nasıl Yapılır? Börek Gibi Kabaran Lezzetli Tarif

Fırında Makarna Beşamel Soslu Nasıl Yapılır?

Beşamel soslu fırında makarna, hem lezzetli hem de pratik bir yemek. Bu tarifte, makarnayı börek gibi kabartıp, üzerine kaşar peyniri ve tereyağı ekleyerek harika bir lezzet ortaya çıkarıyoruz. Bu fırında makarnayı deneyen herkes çok beğeniyor ve tarifini soruyor.

Beşamel Soslu Fırında Makarna Nasıl Yapılır? Börek Gibi Kabaran Lezzetli Tarif

Fırında Makarna Beşamel Soslu İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
  • Beşamel sos için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (ya da 2 yemek kaşığı tereyağı)
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 4 su bardağı süt (200 ml bardak ile)
  • Yarım silme yemek kaşığı tuz
  • Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6-7 parça Tereyağı (yoksa margarin de olabilir)

Beşamel Soslu Fırında Makarna Nasıl Yapılır? Börek Gibi Kabaran Lezzetli Tarif

Fırında Makarna Beşamel Soslu Yapılışı

  1. İlk olarak, makarnayı tuzlu suda yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  2. Makarna haşlanırken, beşamel sosu hazırlamaya başlıyoruz. Küçük bir tencereye sıvı yağ veya tereyağı, un, süt ve tuz ekleyip, karıştırarak muhallebi kıvamına gelene ve kaynayana kadar pişiriyoruz.
  3. Makarnayı süzdükten sonra, borcama yayıyoruz. 
  4. Beşamel sosu, makarnanın üzerine eşit şekilde döküyoruz. Kuru bir yer bırakmamaya dikkat ediyoruz.
  5. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştiriyoruz.
  6. Tereyağından küçük küçük parçalar kesip, kenarlara ve ortaya aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkardıktan sonra, içini çekmesi ve daha iyi kıvam alması için 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  9. Beşamel soslu fırında makarnamız hazır. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.