DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.154.972,55 -0,11%

Benkiran'dan İsrail ile Normalleşme Anlaşmasına Tepki

Eski Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran, ülkesinin İsrail ile yaptığı normalleşme anlaşmasını gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 23:57
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 23:57

Benkiran'dan İsrail ile Normalleşme Anlaşmasına Tepki

Benkiran'dan Açıklama

Fas'taki muhalefet liderlerinden Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) Genel Başkanı Abdulilah Benkiran, ülkesinin İsrail ile gerçekleştirdiği normalleşme anlaşmalarının geçerliliğini sorguladı.

Normalleşme Anlaşmasına Eleştiri

Başkent Rabat'ta partisi tarafından düzenlenen genel sekreterlik toplantısında konuşan Benkiran, "Devletimizin İsrail adı altında tanınan yapı ile yaptığı anlaşmaların artık makul, mantıklı ya da ahlaki bir gerekçesi kalmadı," dedi.

Halkın Duygularını Paylaştı

Kendisi, "Fas'ın İsrail ile bu normalleşme anlayışını tekrar gözden geçirmesi elzemdir. İnsanlar sessiz kalsalar bile, bu kurşunların bedenlerine isabet ettiğini ve kardeşlerinin öldüğünü hissediyorlar," şeklinde konuştu.

Lübnan'a Destek Mesajı

Benkiran, İsrail'in Lübnan üzerindeki saldırılarına da değinerek, "Lübnan'daki kardeşlerimize taziyelerimizi iletiyoruz. Oradaki direniş hala daha güçlüdür," ifadesini kullandı.

İsrail'in Saldırıları ve Sonuçları

20 Eylül'de İsrail ordusunun Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında 37 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırıda Hizbullah'a ait 15 mensubun da yaşamını yitirdiği belirtildi.

8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ile Lübnan arasında çatışmalar baş göstermekte ve bu durum bölgede gerginliği artırmaktadır.