DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.154.825,61 -0,59%

Belçikalı Bakan Gennez'den Gazze İçin Acil Ateşkes Çağrısı

Bakan Caroline Gennez, Gazze'de çocuk felci vakalarının artışına dikkat çekerek ateşkes müzakereleri için çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 27.08.2024 17:11
Güncelleme Tarihi: 27.08.2024 17:11

Belçikalı Bakan Gennez'den Gazze İçin Acil Ateşkes Çağrısı

Belçikalı Bakan'dan Gazze'ye Dikkat Çeken Uyarı

Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, İsrail'in Gazze'ye yönelik 10 aydır süren saldırılarının sonucunda bölgede salgın hastalıklar ve çocuk felci vakalarının arttığını ifade etti.

Ateşkes için Müzakere Çağrısı

Gennez, X platformu üzerinden paylaştığı bir video ile, Gazze'deki insani durumun "dayanılmaz" bir hal aldığını vurgulayarak, "Açlık ve salgın hastalıklar kontrol altına alınamıyor," ifadelerini kullandı.

İnsani Kriz ve Tahliye Emirleri

Sözlerini sürdüren Gennez, çocuk felcinin yeniden ortaya çıkmasının yanı sıra İsrail ordusunun tahliye emirleri vermeye devam ettiğini belirtti. Bu durumun, Filistinlilerin Birleşmiş Milletler (BM) gibi son umudunun artık sahada bulunmadığı anlamına geldiğini kaydetti.

Temel İhtiyaçlar Silah Olamaz

Su, gıda ve sağlık hizmetlerine erişimin "savaş silahı" olarak kullanılmaması gerektiğini belirten Gennez, Gazze'de derhal ateşkes sağlanması için acilen müzakereler yapılması gerektiğini vurguladı.

BM'den Yetersiz Hijyen Uyarısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, 23 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Gazze'de su ve sanasyon sorunu nedeniyle hijyenin ciddi bir tehdit oluşturduğunu, ayrıca bölgede 25 yıl aradan sonra ilk kez çocuk felci vakasının tespit edildiğini bildirmişti.