Dr. Ercan Çeşmeli: Türk toplumunun ilk doktoru
1969 yılında ailesiyle birlikte Belçika'ya göç eden Dr. Ercan Çeşmeli, Türk toplumunun entegrasyonuna katkıda bulunmak için tıp alanında çaba sarf etmekte. Uzmanlık alanı pankreas patolojisi olan Çeşmeli, hem akademik başarılarıyla hem de sosyal projeleriyle öne çıkıyor.
Göç hikayesi
Çeşmeli, 2 yaşında ailesiyle birlikte Belçika'nın Gent kentine yerleşti. Babası, göç hikayesinin arka planını şöyle paylaşıyor: "Amacım köye ev yaptırmaktı, ancak daha sonra çocukların geleceği için burada kalma ihtiyacını hissettik."
Doktor olma yolunda engelleri aşmak
Çocukluk hayali olan doktor olma yolculuğu, ailesindeki sağlık sorunlarıyla başlamış. "Belçika'da ilk Türk öğrenci olarak okula başladım. Giderek artan Türk öğrencilerle birlikte dernekler kurarak doktor olma hayalimizi destekledik" diyor.
Sosyal sorumluluk projeleri
Kovid-19 salgını döneminde, Türk toplumunu bilgilendirmeye yönelik birçok seminer düzenleyen Çeşmeli, Hatay'daki deprem sonrası sosyal projelere de öncülük etti. "Kırıkhan'da 3 köy kurduk" diyor.
Eşi Leyla Yüksel ile uyumlu bir çalışma
Çeşmeli, eşinin de Anvers'te Türk toplumunun ilk doktorlarından olduğunu belirtiyor. Leyla Yüksel "Eşimle birlikte topluma sağlık hizmetleri sağlayarak, Türk toplumunun doğru algılanması için çalışıyoruz" diyor.
Geleceğe yön verme sorumluluğu
Dr. Ercan Çeşmeli, Türk toplumunun Belçika’daki varlığını güçlendirmenin önemini vurgulayarak; "Artık misafir değiliz, biz buranın bir parçasıyız" diyor. Sosyal projelerine ve sosyal hizmetlerine devam ederek, Türk toplumunu daha iyi bir geleceğe taşımayı hedefliyor.