DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.121.896,42 -0,4%

Bekle Hollanda, Türkiye geliyor! An itibarıyla bütün Stuttgart Türk bayraklarıyla donatıldı!

UEFA'nın Merih Demiral'a 2 maç men cezası vermesinin ardından bugün Hollanda ile Berlin'de oynanacak olan maç öncesinde Stuttgart sokakları Türk bayraklarıyla donatıldı!

Yayın Tarihi: 06.07.2024 11:52
Güncelleme Tarihi: 06.07.2024 11:52

Bekle Hollanda, Türkiye geliyor! An itibarıyla bütün Stuttgart Türk bayraklarıyla donatıldı!

Avusturya’yı 2-1 mağlup eden Türkiye, bugün Hollanda ile çeyrek final karşılaşmasında ter dökecek. Son maçta Merih Demiral’ın 1000 yıldır Türklüğü simge eden Bozkurt işaretini yapmasının ardından UEFA siyasi bir kararla 2 maç men cezası verirken, bugün, an itibarıyla tüm Stuttgart sokakları Türk bayraklarıyla donatıldı! 

Avusturya maçında adeta tarih yazan A Milli Türkiye Futbol Takımı, 2-1 galip olarak adını çeyrek finale yazdırmıştı. Maçtaki 2 golu atan başarılı futbolcu Merih Demiral, gol sevinci sonrasında Bozkurt işareti yapmış, büyük tepki toplamıştı. 1000 yıldır Türklüğü simge eden Bozkurt işareti nedeniyle Merih Demiral adına 30 sayfalık savunma yapılmış, ancak UEFA yine de Merih Demiral’a birçok siyasi ismin “siyasi bir karar” olarak nitelendirdiği 2 maçlık men cezasını vermişti. 

türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan da gidecek! 

Merih Demiral’ın 2 maç men cezası almasının ardından çeşitli siyasi isimler kararın hukuksuz ve siyasi olduğunu savunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan harekete geçti. Bugünkü Azerbaycan programını iptal eden Erdoğan, Almanya’ya maçı izlemeye gitmeye karar verdi. 

Maç yüksek riskli! 

Yaşanan olayların ardından maçın yüksek riskli olduğunu öne süren Almanya, Berlin’de oynanacak maç için acil servislerin tamamının açıldığını ve tüm personellerin alarm seviyesinde tutulduğunu kaydetti. Türkiye-Hollanda maçının yüksek riskli olduğunu kaydeden Almanya, eyaletlerden destek de istedi. 

Her yer Türk bayraklarıyla donatıldı! 

Türklüğün simgesi Bozkurt işaretini UEFA’nın “uygunsuz” olarak nitelendirmesinin ardından bölgede yaşayan Türkler, maç başlamadan saatler önce Stuttgart sokakları Türk bayraklarıyla donatmaya başladı! Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde de görüldüğü üzere tüm alanlarda konvoylar düzenlenirken, her yere kırmızı ay-yıldızlı Türk bayrakları asılmaya başladı.