DOLAR
34,07 -0,02%
EURO
37,97 -0,07%
ALTIN
2.817,98 -0,12%
BITCOIN
2.036.255,11 0,52%

Becirovic ve Erdoğan'dan Güçlü Ticaret Vurgusu

Becirovic, Türkiye-Bosna Hersek ticaret hacminin 1 milyar dolara ulaştığını ve ilişkilerin güçleneceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 14.09.2024 16:37
Güncelleme Tarihi: 16.09.2024 00:47

Becirovic ve Erdoğan'dan Güçlü Ticaret Vurgusu

Becirovic ve Erdoğan Ortak Basın Toplantısında Önemli Mesajlar Verdi

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, iki ülke arasındaki ticaret ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Becirovic, Türkiye-Bosna Hersek ticaret hacminin 1 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Önümüzdeki yıllarda ticari ilişkilerimizin daha da artacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu. Bu ilişki, iki ülkenin de güçlü tarihi, kültürel ve ekonomik bağları ile pekişiyor.

Önemli Destek ve Davet

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bosna Hersek’e vermiş olduğu destek için teşekkür eden Becirovic, Erdoğan'ın Bosna Hersek için büyük bir dost olduğunun altını çizdi. Toplantının verimli geçtiğini ifade eden Becirovic, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesini temenni etti.

Becirovic, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ticaret hacminin zamanla 100 milyon avrodan 1 milyar dolara yükseldiğini ifade etti. Ayrıca, Belgrad-Saraybosna otoyolunun hızlandırılmasını gerektiğini de belirtti.

Savunma ve Anma Törenlerine Dikkat

İki liderin savunma sanayi konusunu da ele aldığını ifade eden Becirovic, ilişkilerin bu alanda daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Gelecek yıl Srebrenitsa Soykırımı’nın 30. yılı olduğunu hatırlatan Becirovic, bu konuyu da görüşeceklerini ve Birleşmiş Milletler'de yapılacak anma töreninde, nefret politikası gütmeyeceklerini açıkladı.