Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

BDDK 160 Yeni Kadro Açtı. Başvurular E-Devlet üzerinden yapılabilecek. Son Başvuru Tarihi 4 Eylül

BDDK, 28 Ağustos - 4 Eylül 2024 tarihlerinde personel alımı için başvurular alacak. 160 yeni kadro için detaylar belirlendi.

Yayın Tarihi: 08.08.2024 15:03
Güncelleme Tarihi: 08.08.2024 15:03

BDDK 160 Yeni Kadro Açtı. Başvurular E-Devlet üzerinden yapılabilecek. Son Başvuru Tarihi 4 Eylül

Resmi Gazete'de Yeni Personel Alım İlanı

Her geçen gün Resmi Gazete'de kurum ve kuruluşlara yönelik personel alım ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Bankacılık sektörünün önemli aktörlerinden biri olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yeni personel alımı ile ilgili tarihleri açıkladı. Kurum, bünyesinde çalıştırmak üzere yeni personel alımı ilanına bu sabah yer verdi. Alım sürecinin detayları ve başvuru şartları merak konusu oldu.

BDDK Hangi Pozisyonlarda Alım Yapacak?

Yayımlanan ilanda BDDK'nın hangi kadrolara personel alacağını belirtildi. Bankacılık sektörünün denetim ve gözetiminde görev alacak Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı ile birlikte bilişim ve hukuk alanında Bankacılık Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirilecek. Ayrıca, insan kaynakları, eğitim, mali işler ve idari işler gibi çeşitli bölümlerde görev alacak BDDK Uzman Yardımcısı ihtiyaçlarının da olduğu bildirildi.

BDDK 160 Yeni Kadro Açtı. Başvurular E-Devlet üzerinden yapılabilecek. Son Başvuru Tarihi 4 Eylül

Başvuru Süreci ve Şartlar

BDDK personeli olabilmek için başvurular, 28 Ağustos - 4 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılabilecektir. Sınav ise 14-15 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecektir.

Adaylar, Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcılığı ve diğer uzmanlık alanlarından bir veya birkaçına aynı anda başvuru yapma hakkına sahip olacaklardır. Başvuru yapacak kişilerde yabancı dil şartı aranmaktadır. T.C. vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, çalışmaya engel akıl hastalığı olmamak ve askerlikle ilişiği bulunmamak gerekmektedir.

Eylül ayında yapılacak sınavda, her oturumdan en az 60 puan almak ve sınav ortalamasında 70 puan elde etmek zorunluluğu bulunmaktadır. Sıralama ise en yüksek puandan başlayarak yapılacaktır. BDDK, giriş sınavı ile ilgili güncellemelerin ve sonuçların resmi internet sitesi üzerinden yayınlanacağını belirtirken, adayların sınav süreciyle ilgili detayları takip etmek için e-Devlet üzerinden Kariyer Kapısı sistemini kullanmalarını önerdi.