Bayramın tatlı telaşında, evinizi mis kokularla dolduracak ve misafirlerinizin damağında unutulmaz izler bırakacak Antep kurabiyesi bayram sofranızın vazgeçilmezi olacak! İşte, geleneksel lezzetlerimizden Antep kurabiyesinin, tadına doyulmaz tarifi...
ANTEP KURABİYESİ NASIL YAPILIR?
İşte adım adım tadına doyum olmayan Antep kurabiyesi tarifi...
Malzemeler
• 1 kg özel kurabiyelik un (en iyi irmik ve un karışımı)
• 500 gr ince pudra şekeri
• 500 gr kaliteli sade yağ veya Vita yağı
• 500 gr aromatik toz Antep fıstığı
Hazırlanışı
• Yumuşak yağ ve pudra şekerini bir araya getirin, kremsi bir kıvam alana kadar çırpın.
• Toz Antep fıstığını ekleyin ve mikser yardımıyla malzemeler köpük köpük olana kadar çırpın.
• Unu yavaşça ekleyerek, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, minik çubuklar haline getirin.
• Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 130-140°C fırında, kurabiyeler çatlamaya başlayana dek, yaklaşık 15 dakika pişirin.
Bu tarifle hazırlayacağınız Antep kurabiyesi, bayramın vazgeçilmez lezzeti olacak. Her ısırıkta, Antep’in zengin tarihini ve kültürünü hissedeceksiniz.