DOLAR
34,1 -0,06%
EURO
38,17 0,02%
ALTIN
2.913,34 0,1%
BITCOIN
2.191.578,74 -0,09%

Bayram ikramiyesinde yeni hesap! 3.000 TL yerine 7.250 TL- 8.000 TL ödenecek

SGK tarafından yapılan açıklama kapsamında yeni bir promosyon ödemesi sağlanacağı belirtildi. Tam da Kurban Bayramı öncesinde sağlanan bayram ikramiyesine eş olarak 5 bin lira da promosyon ödemesi alınacağı belirtildi. Bu sayede hak sahibi bireye sağlanacak olan toplam ek ödeme 8 bin liraya ulaşacak.

Yayın Tarihi: 22.05.2024 14:04
Güncelleme Tarihi: 22.05.2024 14:04

Bayram ikramiyesinde yeni hesap! 3.000 TL yerine 7.250 TL- 8.000 TL ödenecek

SGK tarafından yapılan açıklama kapsamında yeni bir promosyon ödemesi sağlanacağı belirtildi. Tam da Kurban Bayramı öncesinde sağlanan bayram ikramiyesine eş olarak 5 bin lira da promosyon ödemesi alınacağı belirtildi. Bu sayede hak sahibi bireye sağlanacak olan toplam ek ödeme 8 bin liraya ulaşacak. Ülke genelinde SGK tarafından verilen müjde kapsamından 3 milyondan fazla birey faydalanacak.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimler öncesinde verdiği müjde kapsamında emekli promosyonlarına gerek özel bankaların gerekse de kamu bankalarının zam yapacağını belirtmişti. Bu kapsamda emekli, promosyon alacağı banka ile taahhüt imzalama yoluna giderken, ay sonuna kadar devam edecek olan kampanyadan faydalanmaya çalışıyor. Öte yandan emekli maaşına eş oranlı olarak sağlanan ölüm maaşı alan bireyin de promosyon ödemesine hak sahibi olacağı belirtilmiş bulunuyor. 

Dul eşler, Yetimler, Bağımlı anne ve babaların faydalandığı bu destek ödemelerine hak sahibi olan birey, bankalar ile 3 sene taahhüt imzalaması durumunda 5 bin lira sabit promosyon ödemesi alacak. 

G5TG

EMEKLİ PROMOSYONUNA GÖRE ÖDEME

Promosyondan faydalanmak için ölüm aylığı alan hak sahiplerinin, emekli promosyonlarından ayrı olarak, bankalara başvuru yapmaları gerekiyor. Başvurular kamu bankaları üzerinden gerçekleştirilecek.

Promosyondan faydalanmak için ölüm aylığı alan hak sahiplerinin, emekli promosyonlarından ayrı olarak, bankalara başvuru yapmaları gerekliliği bulunuyor. Başvurular kamu bankaları üzerinden gerçekleştirilecek.

DUL VE YETİM MAAŞI PROMOSYONU

Dul ve Yetim maaşı alan bireye sağlanacak olan promosyon tutarı SGK tarafından yapılan açıklama kapsamında 5 bin liraya kadar yükseltilmiş bulunuyor. 

TL

Emekli promosyonlarının kamu bankalarında 12 bin liraya kadar yükseltildiği şu günlerde emekli promosyonlarından ayrı bir şekilde işleyen dul ve yetim maaş promosyonları, yeni düzenleme ile 5 bin TL'leye sabitlenmiş bulunuyor. SGK tarafından yapılan bu düzenleme, özellikle düşük dul ve yetim aylığı alanlar için önemli bir gelir artışı sağlayaca iken bayrama kadar ödenecek olması bayram ikramiyeleri ile birlikte toplam 2250 TL- 1500 TL artmasını sağlayacak.