DOLAR
34,13 -0,12%
EURO
38,02 0,24%
ALTIN
2.886,46 -0,42%
BITCOIN
2.159.010,53 -0,16%

Bayram akabinde konut kredileri patladı! Vadeler uzarken faizlerde sanki sıfırlandı

Son iki aydır TCMB politika faiz kararlarının stabil seyretmesi, kredi faiz oranlarına yansırken, hal bu iken gözle görülür bir düşüş gözlemlenmeye başladı. 5 bankadan gelen müjdeli haberler ise ev sahibi olmak isteyenleri ayağa kaldırdı.

Yayın Tarihi: 20.06.2024 14:53
Güncelleme Tarihi: 20.06.2024 14:53

Bayram akabinde konut kredileri patladı! Vadeler uzarken faizlerde sanki sıfırlandı

Son 2 3 senedir kira fiyatlarında yaşanan kallavi artış vatandaşı ev sahibi olmaya iterken, konut fiyatlarına artan talebin arzı azaltması sebebiyle artış silsilesi devam etmişti. Konut sahibi olmak isteyen birey, kat be kat artan konut fiyatlarına ulaşabilmek adına çareyi bankalarda ararken, TCMB politika faizlerinin artışı da konut fiyatlarının yükselmesine sebep olmuş ve bu durumda ev sahibi olmak isteyen bireyin tüm kapılarını kapatmıştı. Son dönemde yüksek seyreden banka kredi faiz oranları, birçok vatandaşı ev sahibi olma hayalinden uzaklaştırmıştı. 

Son iki aydır TCMB politika faiz kararlarının stabil seyretmesi, kredi faiz oranlarına yansırken, hal bu iken gözle görülür bir düşüş gözlemlenmeye başladı. 5 bankadan gelen müjdeli haberler ise ev sahibi olmak isteyenleri ayağa kaldırdı. Bayram öncesinde bankalar tarafından başlatılan kampanyalardan bir çok birey faydalanırken, bayram sonrası 5 bankadan yapılan faiz oranı güncellemesinde konut kredisi faiz oranlarının düşürüldüğü gözlemlendi

tll

BANKALARIN KONUT KREDİSİ KAMPANYALARI

Bankaların sunduğu konut kredisi kampanyaları değişkenlik göstermektedir. En düşük faiz oranına sahip olan banka "Vakıf Katılım" olarak görünmektedir. Bu bankada 120 ay vade ile kredi kullanıldığında aylık taksit miktarı 31.259 TL olup, toplam geri ödeme tutarı 3.763.152 TL'dir. Bankalar tarafından sunulan kampanyalarda Albaraka Türk faiz oranı %3,09 olarak açıklanırken vade sayısı ise 120 ay olarak şekillenmiştir. Akbak konut kredisi kampanyasına faiz oranı %3,05 iken Kuveyt Türk konut kredisi kampanyasındaki faiz oranı %3,09 olarak açıklanmış bulunmaktadır

Yukarıda bahsi geçen konut kredisi kampanyalarında oranlar kişiye özel olarak değişkenlik göstermektedir. Bu kapsamda başvuru yapan bireyin gelir durumuna ve kredi skoruna göre ödemeler  ve faiz oranları ile birlikte tutarlar baştan şekillenebilmektedir.