DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.114.640,76 1,07%

Bayraktar TB2 tarihe geçti! Otonom fıçı tonosu manevrasıyla dünya havacılığında bir ilke daha!

Bayraktar TB2 SİHA, test uçuşlarında otonom fıçı tonosu manevrasını başarıyla gerçekleştirerek dünya havacılık tarihinde bir ilke imza attı.

Yayın Tarihi: 31.05.2024 19:39
Güncelleme Tarihi: 31.05.2024 19:39

Bayraktar TB2 tarihe geçti! Otonom fıçı tonosu manevrasıyla dünya havacılığında bir ilke daha!

Bayraktar TB2'den dünyada bir ilk daha

Türk havacılık tarihinin gururu milli SİHA Bayraktar TB2, sınırlarını zorlamaya ve yeni ilklere imza atmaya devam ediyor. Son olarak test uçuşlarında otonom fıçı tonosu manevrasını başarıyla gerçekleştirerek dünya havacılık tarihinde bir kez daha adını yazdırdı.

Manevra testleri için gökyüzünde seyir halinde bulunan Bayraktar TB2, sarmal bir yörünge izleyerek ve kendi ekseni etrafında tam tur dönerek icra ettiği bu manevra ile adeta gökyüzünde dans etti. Bu inanılmaz başarı, Bayraktar TB2'nin otonomi ve aerodinamik kabiliyetlerinin ne kadar gelişmiş olduğunu da tüm dünyaya göstermiş oldu.

Bayraktar TB2'nin bu tarihi anları, test faaliyetlerini sürdüren bir başka Bayraktar TB2 ve Konya'daki mühimmat atış testinden dönen Bayraktar AKINCI TİHA tarafından kayıt altına alındı.

Üçte Üç!

Bayraktar TB2 SİHA, otonom fıçı tonosu manevrasını test sırasında tam 3 kez denedi ve her seferinde kusursuz bir şekilde tamamlayarak başarısını perçinledi. Özellikle savaş jetlerinin önemli kaçış manevralarından biri olan fıçı tonosu, bugüne kadar hiçbir SİHA tarafından gerçekleştirilememişti.

Fıçı tono manevrası sırasında uçak veya hava aracı, gökyüzünde yatay burgu (tirbuşon) hareketi yaparken spiral bir rota izliyor. Bu manevra, hem yüksek G kuvvetlerine hem de yüksek manevra kabiliyetine ihtiyaç duyuyor. Bayraktar TB2'nin bu manevrayı başarıyla gerçekleştirmesi, milli SİHA'mızın ne kadar gelişmiş bir teknolojiye sahip olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Bayraktar TB2'nin bu başarısı, Türk havacılık sektörünün ne kadar ilerlediğini ve milli savunma sanayimizde ne kadar önemli adımlar atıldığını da tüm dünyaya gösteriyor. Bayraktar TB2'yi ve tüm milli SİHA'larımızı geliştiren mühendislerimize ve bu alanda çalışan herkese tebriklerimizi sunuyoruz.