DOLAR
34,11 -0,06%
EURO
38,15 -0,07%
ALTIN
2.916,57 0,01%
BITCOIN
2.197.543,56 -0,36%

Batı Şeria'daki İsrail Ordusu ve Gaspçı İsraillilerin Saldırıları Devam Ediyor

Batı Şeria'da İsrail ordusu ve gaspçı grupların Filistinlilere yönelik saldırıları artarak sürüyor.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 00:32
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 00:32

Batı Şeria'daki İsrail Ordusu ve Gaspçı İsraillilerin Saldırıları Devam Ediyor

İsrail Ordusu ve Gaspçılardan Saldırılar

İşgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde, İsrail ordusu, El-Fevvar Mülteci Kampı'na baskın düzenlerken, mültecilerin evlerine ve mülklerine saldırılar da devam ediyor. Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, bölgede tansiyonu yükselten saldırıları hakkında görgü tanıkları bilgilendirmelerde bulundu.

El Halil'de Tansiyon Yükseliyor

El Halil'in El-Fevvar Mülteci Kampı ile Dura beldesine yapılan baskınlar sonrası şiddetli çatışmalar meydana geldi. Baskin sırasında kampta silah sesleri duyulurken, Filistinlilerin tepkisi üzerine İsrail askerleri, karşılık verdi. Taş atan protestoculara karşı gerçek mermi kullanıldı.

Ekonomik Zarara Neden Oluyorlar

Ayrıca İsrail ordusu, El Halil'in güneyindeki Et-Tabaka köyünde de baskınlar gerçekleştirdi. Burada birçok eve zorla giren askerler, Filistinli vatandaşların eşyalarını zarar verdi. Benzer bir baskın da Nablus kentinin batısındaki Tel köyünde yaşandı. Burada, Filistinlilerle İsrail askerleri arasında arbede çıktı ve göz yaşartıcı gaz kullanıldı.

Gaspçıların Saldırıları Arttı

Filistin resmi ajansı WAFA'ya göre, gasbedilen topraklarda gaspçı İsrailliler Filistinli ailelere ait evlere ve tarımsal alanlara saldırıyor. El-Kermel köyünde bir evin eşyalarını tahrip eden saldırganlar, ağaçları kökünden sökmüş ve mahsullere büyük zarar vermişlerdir. Ayrıca öne çıkan "El-Cebbarin" ve "Ebu Aram" ailelerine ait arazilerin buldozerlerle tahrip edildiği bildirildi.

Ölümler ve Gözaltılar Rapor Ediliyor

İşgal altındaki Batı Şeria'da, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen baskınlar ve gözaltılar sonucunda 716 Filistinli yaşamını yitirmiştir. 10 bin 900'den fazla kişi ise gözaltına alınmıştır. Uluslararası hukuk kurallarına göre, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yerleşimler yasa dışı kabul edilmektedir.