DOLAR
34,27 -0,07%
EURO
37,65 0,02%
ALTIN
2.906,47 0,13%
BITCOIN
2.153.368,36 0,32%

Başvurmayanın hakkı yanacak! Devletten her aileye 1000 TL sosyal yardım müjdesi

Maaş artış miktarını TÜİK'in enflasyon oranı belirliyor, dolayısıyla maaş artış oranı ortaya çıktı ve bazı kalemlere de artışa gidildi. Memur maaşları ve emekli maaşlarındaki artışların yanı sıra sosyal yardımlardaki artış da ilgi çeken konular arasında yer aldı.

Yayın Tarihi: 11.07.2024 00:24
Güncelleme Tarihi: 11.07.2024 00:24

Başvurmayanın hakkı yanacak! Devletten her aileye 1000 TL sosyal yardım müjdesi

Memur ve emekli maaşlarının artmasıyla birlikte birçok meslekte maaş artışlarında sorunlar ortaya çıktı. Bilindiği üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere çeşitli başlıklar altında sosyal yardımlar sağlamaktadır. Bakanlığın sağladığı sosyal yardım ödeneği Temmuz ayındaki memur maaş katsayısı çerçevesinde artırıldı. Aynı zamanda ülke genelinde hizmet veren yerel yönetimler vatandaşlarına sağladıkları destek miktarını artırıyor. Yerel yönetimler, resmi internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında yayınlayacakları duyurular aracılığıyla destek fonları konusunda kamuoyunu bilgilendirecek.

"Sosyal destek kartı ödemelerinde yüzde 100 artış"

Devletten her aileye 1000 TL sosyal yardım müjdesi

TÜİK, 3 Temmuz günü merakla beklenen Haziran ayına ait enflasyon verilerini açıkladı ve bu verilerle birlikte altı aylık enflasyon rakamları da kamuoyuna duyuruldu. Enflasyon verileriyle birlikte memur ve emeklilere yönelik maaş artışları da açıklandı. Temmuz ayında memur maaşları ve emekli maaşlarındaki artışla birlikte birçok kadroda da artış meydana geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi hanelere yaptığı sosyal yardım ödemeleri de memur maaşlarına paralel olarak arttı. Ayrıca yerel yönetimlerin vatandaşlara ödediği sosyal yardım ödemelerinin miktarı da artıyor. Sosyal desteğin genişletilmesine ilişkin bilgilere belediyenin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

Diğer taraftan, Çorum Belediyesi ayrıca sosyal yardım kartlarına ilişkin ödemeleri artıracağını duyurdu. Yüzde 100 artışla destek ödemeleri hane başına 1.000 TL'ye çıkacak.

Çorum Belediyesi, sosyal medya hesaplarından yayınlanan duyuruda sosyal yardım kartı ödemelerinde yüzde 100 artış yapılacağını duyurdu. Duyuruda; "Sosyal destek kartı ödemelerini artırdık. İlimizde 4 milyon 902 haneye verdiğimiz desteği altı ayda yüzde 100 artırdık." denildi.

Ülke genelinde çeşitli belediyelerde katkı payı ödemelerindeki artışlar resmi internet sitesi ya da belediyenin sosyal medya hesaplarından duyurulacak. Belediyenin bu konuyla ilgili tüm duyuru ve bilgileri sosyal medya üzerinden takip edilebiliyor.