DOLAR
34,13 -0,01%
EURO
38,01 -0,02%
ALTIN
2.916,13 0,03%
BITCOIN
2.165.684,26 0%

Başvuranlar artık o parayı ödemeyecek! Milyonlar PTT'ye akın ediyor

Türkiye’deki yardıma muhtaç bireyler, devlet tarafından sağlanan mali yardımları dikkatle izliyor. Bu desteklerin sürdüğü bir dönemde, vatandaşlar ödeme süreçleri ve şartları hakkında bilgi arayışında. En son gelen bilgilere göre, PTT aracılığıyla yapılacak yeni bir mali destek duyuruldu ve bu desteğin ayrıntıları açıklandı.

Yayın Tarihi: 04.04.2024 06:57
Güncelleme Tarihi: 04.04.2024 08:20

Başvuranlar artık o parayı ödemeyecek! Milyonlar PTT'ye akın ediyor

Elektrik faturalarının yükselişe geçtiği bu günlerde, hükümetin vatandaşlara mali yardım sağlayacağı açıklandı. ‘Elektrik Tüketim Desteği’ ile ilgili olarak yeni bilgiler de gün yüzüne çıktı. Elektrik desteğinden yararlanan kişilerin, abonelik işlemleri sırasında güvence bedeli ödemeyecekleri belirtildi ve bu düzenleme sayesinde, hak sahiplerinin en fazla bin 634 lira tutarında bir güvence bedelini tasarruf edebilecekleri ifade edildi. Ayrıca, elektrik desteğinin nasıl talep edileceği de vatandaşlar arasında merak edilen bir konu haline geldi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından elektrik fatura yardımı alan 3 milyon 721 bin kişiye yönelik yeni bir destek duyurusu yaptı. Taşınma durumunda, elektrik aboneliği için gerekli olan güvence bedelinin alınmayacağı, böylece vatandaşların ekonomik bir avantaj elde edeceği bildirildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu

ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURULU'NDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK

EPDK, ev halkının elektrik kullanım miktarına göre 681 TL ile bin 634 TL arasında değişen güvence bedelleri hakkında bilgi verdi. Yapılan düzenlemenin, yardımın gerçek ihtiyaç sahiplerine daha etkin ulaşmasını sağlamak amacı taşıdığı vurgulandı. Ayrıca, ev halkı üyesi olmayanların veya başkasının adına kayıtlı elektrik aboneliklerinin ve usulsüz kullanımların önüne geçilmesi amaçlanırken, Elektrik Tüketim Desteği’nden yararlananların güvence bedeli ödeme zorunluluğundan muaf tutulacakları açıklandı.