DOLAR
34,25 0,1%
EURO
37,38 0,03%
ALTIN
2.918,91 -0,01%
BITCOIN
2.260.625,4 -0,06%

Başvuran anneler çeyrek altın parası alacak! Bu şartları sağlamak yetiyor

Belediyeden annelere çeyrek altın parası! Desteğin ayrıntılarıyla ilgili olarak belediyenin resmi internet sitesinde yayınlanan bilgilendirme metninde, başvuru şartları ve süreçleri detaylı bir şekilde açıklandı. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 28.05.2024 20:24
Güncelleme Tarihi: 28.05.2024 20:24

Başvuran anneler çeyrek altın parası alacak! Bu şartları sağlamak yetiyor

Mayıs ayının son günlerine doğru ilerlerken, annelere sağlanacak olan destek ödemelerine dair belediyeler yeni açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düşük gelirli hanelere yönelik çeşitli sosyal yardımları düzenli olarak iletmeye devam ederken, bu sosyal yardım programlarına dair gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Her ay düzenli olarak yapılan bilgilendirme metinleri, bakanlığın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanıyor. Yurt genelindeki farklı illerde yaşayan vatandaşlar, belediyelerin destek projeleri hakkında bilgi almak için resmi duyuruları bekliyor. Belediyeler de annelere sağlanacak olan desteklerle ilgili resmi internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalar yapıyor.

ANNELERE 4000 TL DESTEK GELİYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan son açıklamaya göre, yeni doğum yapan annelere sosyal destek sağlanacak. Bu destek, çeyrek altın tutarındaki 4000 TL'lik bir ödeme şeklinde olacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, destek için başvuruların 22 Mayıs itibariyle başladığını duyurdu. 

ANNELERE 4000 TL DESTEK DETAYLARI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun önergesiyle, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan ayında gündeme alıp Mayıs ayında kabul ettiği yeni doğum yapan annelere yönelik sosyal destek ödemeleri başvuruları 22 Mayıs Çarşamba günü başladı. Sosyal yardım kriterlerini taşıyan annelere yönelik 4 bin TL’lik ikramiye için başvurular, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi olan www.denizli.bel.tr üzerinden yapılacak. Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli’de yaşayan her bireyin çok değerli olduğu bilinci ve eşit yurttaşlık temelinde hemşehrilerine en iyi ve güzel hizmeti sunmak için gayret ettiklerini belirtti. Yönetim değişikliği sonrası karşılaştıkları ağır borç yüküne rağmen verdikleri sözleri birer birer yerine getireceklerine değinen Başkan Çavuşoğlu, “Yaptığımız her çalışmada, attığımız her adımda vicdanımızın sesini dinliyoruz. Her konuda halkımızın her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.

ANNELERE DESTEK BAŞVURU ŞARTLARI

Annelere 4000 TL destek sağlanacağı belirtilirken, söz konusu destekten yararlanabilmek için başvuru şartları şu şekilde açıklandı:

Başvuruların Bebek Annesi Üzerinden Kabul Edilmesi: Başvurular yalnızca bebeğin annesi tarafından yapılabilecek.

Doğum Tarihi Şartı: Bebeğin 1 Nisan 2024 tarihinden sonra doğmuş olması gerekiyor.

İkamet Şartı: Ebeveynlerin, bebeğin doğum tarihi itibariyle 6 ay öncesinde Denizli il sınırları içerisinde kesintisiz ikamet ediyor olmaları gerekiyor.

Hane Gelir Şartı: Hane gelirinin en fazla asgari ücret olması gerekiyor.

Vergi Mükellefiyeti: Başvuru sahibi ve eşinin esnaf olarak vergi mükellefi olmaması gerekiyor.

Tapu Kaydı Şartı: Hanede yaşayan bireylerin hiçbirinin tapu kaydının bulunmaması gerekiyor.

Banka Varlığı Şartı: Başvuru sahibi ve eşinin banka hesaplarında en fazla 100.000 TL varlık bulunması gerekiyor.

Sosyal Yardım Şartı: Başvuru sahibi ailenin sosyal uyum yardımını almıyor olması gerekiyor.

Bu şartları taşıyan anneler, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden başvurularını yapabilirler. Belediyenin bu desteği, ekonomik sıkıntılar çeken annelere önemli bir nefes aldırmayı hedefliyor. Destek ödemeleri hakkında detaylı bilgi ve başvuru süreciyle ilgili gelişmeler, belediyenin resmi internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında düzenli olarak güncelleniyor. Annelere yönelik bu destek programı, Denizli'de sosyal yardımların kapsamını genişletirken, ailelerin ekonomik yüklerini hafifletmeye katkı sağlamayı amaçlıyor.