DOLAR
33,89 0,16%
EURO
37,57 -0,02%
ALTIN
2.813,91 0,08%
BITCOIN
2.041.486,24 -0,51%

Bassem Youssef, X Hesabını Yeniden Aktif Hale Getirdi

Mısırlı komedyen Bassem Youssef, sosyal medya platformu X'teki hesabını geri açtığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 27.08.2024 23:52
Güncelleme Tarihi: 27.08.2024 23:52

Bassem Youssef, X Hesabını Yeniden Aktif Hale Getirdi

Bassem Youssef, Hesabını Tekrar Açtı

Mısırlı ünlü komedyen Bassem Youssef, sosyal medya platformu X’deki hesabının yeniden aktif hale geldiğini duyurdu. 11,7 milyon takipçisi bulunan Youssef, geçtiğimiz hafta gözden kaybolan hesabıyla ilgili olarak, "hacklendiği" izlenimini veren mesajlar aldığını belirtti.

Güvenlik Endişeleri Azaldı

Youssef, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hesabımı kapatmamın sebebi, tanıdıklarımın güvenliği ile ilgili aşırı endişelerdi. Ancak şu an tüm bu güvenlik kaygılarının azaldığını söyleyebilirim. Artık hacklenme sorununu çözdüm," şeklinde ifadelerde bulundu.

Ne Olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Youssef’un X hesabında, "Siyonistler sizi yıldırmasın" mesajını paylaşmasının ardından, takipçileri bu durumun hesabının askıya alınmasına neden olduğunu iddia etmişti. Ancak kendisi, Instagram üzerinden yaptığı açıklamada, "X tarafından hesabım kapatılmadı" diyerek bu bilgiyi yalanladı.

İsrail Eleştirileriyle Gündem Oldu

Bassem Youssef, 7 Ekim sonrası katıldığı yayınlarla Filistin'e destek mesajları vererek dikkatleri üzerine çekti. İngiliz gazeteci Piers Morgan ile katıldığı "Sansürsüz" adlı programda, İsrail'in Gazze halkına yönelik politikalarını esprili bir dille eleştirince büyük ilgi topladı. Morgan, Youssef ile yüz yüze bir program daha yapma kararı aldı.

Gazze'nin Sesi Olmaya Devam Ediyor

Youssef, sosyal medyada Gazzelilerin sesi haline gelmişken, Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda, "Videolarım çok izlendi ama bu alanda daha fazla mücadele eden birçok insan var. Ben sadece görüşlerimi ifade ettim ve halkın yankı bulduğunu görmek beni mutlu ediyor," dedi. Ayrıca, "Komedinin, düşünce özgürlüğünü ifade etmenin en iyi yollarından biri olduğunu düşünüyorum," şeklinde değerlendirmede bulundu.