DOLAR
34,19 -0,1%
EURO
37,58 -0,17%
ALTIN
2.919,43 0,01%
BITCOIN
2.139.811,95 0,01%

Bassem Youssef'ten Netanyahu'ya Mizahi Duruşma

Mısırlı komedyen Bassem Youssef, Netanyahu'yu konu alan 'Bibi'nin Duruşması' klibiyle gündemde.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 22:18
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 22:18

Bassem Youssef'ten Netanyahu'ya Mizahi Duruşma

Bassem Youssef'ten Provokatif Bir Klip

Mısırlı komedyen Bassem Youssef, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) yargılayan bir mizahi şarkı yayımladı. "Bibi's Trial" adı verilen klip, Youssef’in film yapımcısı Amjad Al Nour ile birlikte aktörlük yaptığı yaratıcı bir iş olarak dikkat çekiyor.

Klip İçeriği ve Teması

Klipte Youssef, Netanyahu'nun “Bibi” takma adıyla yargılandığı UCM’nin başyargıcısı olarak sahne alıyor. Başyargıç üniforması ve peruğu ile güçlü bir performans sergileyen Youssef, "Pekala, ayağa kalkmaya gerek yok. UCM burada.” diyerek şarkıya giriş yapıyor.

Şarkının sözlerinde Youssef, Netanyahu’yu suçlayarak "Hüküm, basit. Suçlu. Kararımı verdim. Doğruca hapse girecek." ifadelerini kullanıyor. Dava ile ilgili daha cüretkâr bir şekilde, “Seni ömür boyu hapse mahkum ettim ve bu sadece bir başlangıç.” diyor.

Ali Nour'un Rolü ve Toplumsal Mesajlar

Klipteki önemli bir başka karakter ise Nour’un canlandırdığı Netanyahu'nun avukatı. Nour, UCM’yi “sahte” olarak nitelendirirken, "Filistin adında bir ülke var mı? Benim haritamda göremiyorum." sözlerini sarf ediyor. Bu esnada, ABD bayraklı kıyafetler giymiş kadınlar dans ederek "UCM'nin patronu kim? Yankee üstünlüğü olmalı." diyerek klibe katılarak mesajı güçlendiriyor.

Yousef'in bu performansı, mizahi bir dille siyasi eleştirilerini ifade etmesi açısından dikkat çekmektedir.