Bartın'da Uluslararası Bilim ve Teknoloji Etkinliği
Bilim ve teknoloji meraklıları, Bartın Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, 7-8 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan 7. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı'nda bir araya gelecek.
Etkinliğin Detayları
Bu yıl Azerbaycan, Bosna Hersek, Malezya ve Özbekistan'dan üniversitelerin iş birliğiyle organize edilen etkinlik, 403 projenin katılıyla dikkat çekiyor. Türkiye, Azerbaycan, Bosna Hersek, İran, Kazakistan, Kolombiya, Kırgızistan, Malezya ve Özbekistan'dan katılan projelerin yanı sıra, 35 ilimizden 47 üniversite, 30 lise ve 10 kurum etkinliğe başvuru yaptı.
BARÜ Rekor Başvuru Aldı
TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı (1503) çerçevesinde desteklenen bu etkinlikte, Bartın Üniversitesi en çok başvuru yapılan yükseköğretim kurumu oldu. Semerkand Üniversitesi ikinci, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ise üçüncü sırada yer aldı.
Rektörden Davet
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, AR-GE Proje Pazarı etkinliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bilim ve teknoloji festivaline gösterilen ilginin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, 'Benim de bir fikrim var' diyenleri üniversitemiz çatısı altında bir araya getirmek" dedi. Uzun, etkinliğin, sektörden temsilcilerin ilgisini çekeceğine ve sunulan projelerin katma değerli ürünlere dönüşeceğine inandığını vurguladı.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) 7-8 Kasım tarihlerinde "7. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı"na ev sahipliği yapacak. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, açıklamada bulundu.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) 7-8 Kasım tarihlerinde "7. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı"na ev sahipliği yapacak. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, açıklamada bulundu.