Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi olan balık, içerdiği vitaminler açısından diyet listelerinde de yerini alıyor.
Hem çocukların hem de yetişkinlerin sağlığı üzerinde büyük faydası bulunan balığı düzenli olarak tüketmek çok önemli.
Balıkta bulunan omega-3 yorgunluğu azaltır, kavrama gücünü ve hareket yeteneklerini arttırır. İçerisinde folik asit, fosfor, kalsiyum, iyot ve selenyum gibi mineraller barındıran, çok zengin bir besin olan balık, uzmanlar tarafından haftada 2 kez öneriliyor.
Kasım, balık sezonunun en canlı aylarından biri
Kasım ayı torik akışının en yoğun olduğu zamandır. Kasım ve Aralık ayları lüferin en bol ve en lezzetli olduğu dönemdir.
Kasım ayı içerisinde sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilen balık çeşitleri:
• Lüfer
• Palamut
• Orfoz
• Sarıağız
• Tekir
• Torik
• Uskumru
• Kefal
• Sazan
• Yayın
Balık tüketmenin faydaları şunlardır:
• Kalp krizi ve felç riskini azaltır.
• Büyüme ve gelişmeyi destekler.
• Beyin sağlığını korur.
• Depresyon tedavisine katkı sunar.
• Bağışıklık hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
• Göz sağlığını korur.