Eğer baklava yemek istiyorsanız ancak şekerden korkuyorsanız yanında mutlaka bunu için! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
BAKLAVA YERKEN YANINDA BUNU İÇİN
Baklava yerken yanında ayran içilmesi kan şekerini dengede tutuyor. Tatlı tüketirken yanında süt ve ayran gibi protein tüketimi şekerin hızlı şekilde yükselmesini engelliyor. Doç. Dr. Özlem Bozkaya sosyal medya hesabı üzerinden bayram öncesinde vatandaşları uyardı.
Tatlının yanında tüketilen süt ya da ayran gibi kaynaklar kan şekerinin hızlı şekilde yükselmesini engelliyor. Tatlı yerken kan şekerinin aniden yükselmesi vücuda birçok zarar verebiliyor. Bu sebeple tatlı yerken yanında protein içeren içecekler tüketilebiliyor. Baklava gibi yüksek içeren tatlılardan sonra ayran süt gibi içecekleri tüketerek kan şekerinin daha yavaş yükselmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda tatlılara tarçın eklenerek şekerin vücut üstündeki etkileri de azaltılabiliyor.