DOLAR
34,17 0,04%
EURO
37,58 0,18%
ALTIN
2.886,52 -0,07%
BITCOIN
2.121.787,64 0,39%

Bakanlıktan zam müjdesi! 1-2 çocuklu haneye Çocuk Başına 6.359 TL Yardım!

Aile Bakanı Göktaş tarafından yapılan açıklama da sosyal desteklere de yüzde 20 zam yapıldığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 12.07.2024 09:47
Güncelleme Tarihi: 12.07.2024 09:47

Bakanlıktan zam müjdesi! 1-2 çocuklu haneye Çocuk Başına 6.359 TL Yardım!

Memur maaşlarına yüzde 20’ye yakın yapılan zamdan sosyal destekler de nasibini alırken, Aile Bakanı Göktaş tarafından yapılan açıklama da sosyal desteklere de yüzde 20 zam yapıldığı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen müjde de düşük gelirli ailelere yönelik sosyal ve maddi destek ödemelerinde artışa gidildiği belirtildi. Bu kapsamda Temmuz ayından itibaren çocuk başına 6.359 TL yardım sunulacak. Dar gelirli hanelerde yaşayan çocukların eğitim giderlerine katkı sağlamak amaçlı olarak uzun süredir devam eden bu yardım her ayın ikinci yarısı itibari ile hesaplara aktarılırken, SED desteği adı altında ödenen bu destek ile alakalı olarak başvuru şartları araştırılmaya devam ediyor.

tl

Düşük gelirli hanelerdeki ebeveyn tarafından, çocukları için bu yardımdan faydalanmak adına hemen başvurabilirler. Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi web adresi aracılı ile ya da veya il/ilçe sosyal hizmet merkezlerine giderek tamamlanabilmektedir.

SED ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK

Her destek ödeme tareihi ve tutarı ile alakalı olarak Bakan Göktaş tarafından duyuru ay ay yapılmaktadır. Sed desteği ekstra bir durum olmadığı sürece her ayın ikinci yarısı itibari ile hesaplara aktarılmaktadır. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi, 20 Temmuz civarında hesaplara yatırılacağı tahmin edilirken, Kesin ödeme tarihi ile alakalı olarak açıklama bakanlığın resmi adresi üzerinden duyurulacaktır.

tl

SED desteği başvuruları e-Devlet platformu üzerinden de tamamlanabilmektedir. Bu kapsamda dar gelirli birey başvurusunu oturduğu yerden tamamlarken, şu an başvuran hanenin onay alması durumunda ödemelerin Temmuz ayında başlayacağı da belirtilmiş bulunmaktadır.