DOLAR
34,22 -0,11%
EURO
37,64 -0,04%
ALTIN
2.928,07 -0,29%
BITCOIN
2.154.972,88 -0,63%

Bakan Uraloğlu'ndan Discord Değerlendirmesi: Yasaklama Yok, Ama Gerekli Önlemler Alınıyor

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Discord uygulaması hakkında açıklamalarda bulunarak yasaklama olmadığını belirtti.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 13:08
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 13:08

Bakan Uraloğlu'ndan Discord Değerlendirmesi: Yasaklama Yok, Ama Gerekli Önlemler Alınıyor

Bakan Uraloğlu'ndan Discord Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya uygulaması Discord ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Uraloğlu, "Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli noktasında istişare ediyoruz. Henüz verilmiş bir karar yok." ifadelerini kullandı.

Gençleri Koruma Vurgusu

Bakan Uraloğlu, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Bosna Hersek'in Tuzla kentine yapılan ilk uçuş sırasında AA muhabirine konuşarak, gençlere yönelik şantaj ve cinsel istismar iddiaları ile gündeme gelen Discord hakkındaki kaygılarını dile getirdi.

Uraloğlu, İçişleri, Adalet ve Aile ile Sosyal Hizmetler bakanlıklarıyla birlikte hafta sonu bir toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz," şeklinde konuştu.

Ailelere Önemli Çağrı

Bakan Uraloğlu, ailelere de seslenerek, "Çocuklarımızın internet kullanımında büyük görevler düşüyor. Aileler, çocukların girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından takip etmelidir. Kötü niyetli kişilerin çocuklarımızı istismar etmeye çalışacağının farkında olmalıyız. Ailelerimiz, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmelidir," dedi.